Ιστορική για πολλούς λογούς αναμένεται να είναι η αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έναν από αυτούς αποτελεί και το γεγονός ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού αναμένεται να καταλήξει σε μπράτσο μη Ισπάνου για πρώτη φορά από το 1904.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Marca», την επόμενη σεζόν την τριάδα των αρχηγών για τους «μερένχες» πρόκειται να συνθέτουν ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο και οι Γάλλοι Μπενζεμά και Βαράν. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο 33χρονος αριστερός μπακ θα είναι τυπικά ο πρώτος καπιτάνο, με τον δεύτερο, ωστόσο, να αναλαμβάνει ουσιαστικά αυτόν τον ρόλο εντός των αποδυτηρίων. Έπειτα, στην ιεραρχία θα ακολουθούν κατά σειρά οι Νάτσο και Μόντριτς.

Ο πρώτος μη Ισπανός παίκτης που ηγήθηκε του υπόλοιπου μαδριλένικου συνόλου ήταν ο Άγγλος Άρθουρ Τζόνσον το μακρινό 1902, στου οποίου τη θέση μπήκε εν συνεχεία ο Κουβανός Ζοσέ Γκιράλ. Με τον Φεντερίκο Ρεβιέρτο από τη Γουατεμάλα να αποτελεί τον τελευταίο μέχρι και σήμερα που φόρεσε ως πρώτος αρχηγός το περιβραχιόνιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube