Ο Ολυμπιακός πέτυχε στον απόλυτο βαθμό αυτά που ήθελε στο ματς με τη Ντουντελάνζ. Και τη νίκη πήρε, καλή μπάλα έπαιξε και επίσης ξέσπασε σε ότι έχει να κάνει με το σκορ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Έβαλε πέντε γκολ στην αντίπαλο του και πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πειραιώτες και φυσικά στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο τη νίκη.

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τους ερυθρόλευκους στο συγκεκριμένο ματς και ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει τα καλά στοιχεία που έδειξε στον χθεσινό αγώνα στο Φάληρο.

Και ήταν πολλά αυτά τα καλά στοιχεία που έκαναν τον τεχνικό των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Θέλει λοιπόν ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας να δει ανάλογο πάθος και δυναμισμό και στο παιχνίδι με τους πράσινους και η αλήθεια είναι ότι επικρατεί “συναγερμός” για το μεγάλο ματς.

Ο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες στα αποδυτήρια τη νίκη στο ντέρμπι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει τον “αιώνιο” αντίπαλο της και όλοι οι παίκτες έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Υπάρχει μεγάλη κάψα στο μεγάλο λιμάνι για το ματς με το τριφύλλι.

Υπάρχει μεγάλη θέληση από πλευράς των παικτών για να πάρουν τη νίκη κι αυτό το διέκρινε εύκολα κάποιος από το κλίμα στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη μετά το τέλος του αγώνα με τη Ντουντελάνζ.

Είναι προφανές ότι προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού είναι στην “πρίζα” δύο μέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους φιλάθλους της ομάδας του λιμανιού και το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο.

Ωστόσο εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ντουντελάνζ.

Οι πράσινοι έχουν δείξει με την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα πολύ καλά στοιχεία σαν ομάδα και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Γιώργος Δώνης έχει κάνει καλή δουλειά.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει απέναντι του μια δυνατή ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των παικτών της ομάδας του λιμανιού. Τώρα είναι που το συγκεκριμένο παιχνίδι θέλει δυο και τρεις φορές μεγαλύτερη προσοχή.

Τώρα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη συγκέντρωση οι ερυθρόλευκοι για ν' αποφύγουν τις παγίδες. Αν δεν το κάνουν θ' αντιμετωπίσουν προβλήματα κι αυτό ας το έχουν καλά στο μυαλό τους Μαρτίνς και παίκτες.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Μαρτίνς θα πρέπει να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν πως δεν δώσουν το 100% δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχοντας “χτίσει” ένα σερί νικών και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το ζητούμενο όμως είναι να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, ειδικά μάλιστα τώρα που αντίπαλος των ερυθρόλευκων είναι ο Παναθηναϊκός.

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές θα παίξει μεγάλο ρόλο για τον Ολυμπιακό και την εξέλιξη του αγώνα, ο τρόπος που θα μπουν στο ματς οι πειραιώτες. Το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο κι αυτό το “όπλο” πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, μπαίνοντας δυνατά στο ματς για να ψάξει το γρήγορο γκολ.

Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Μαρτίνς να σκοράρει νωρίς στο ντέρμπι κι αυτό θέλει ο Πορτογάλος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»