Ένα αστέρι… γεννιέται!

Ο Μάθιου Χοπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που πραγματοποίησε χατ-τρικ στο γερμανικό πρωτάθλημα, δίνοντας παράλληλα τη νίκη στην Σάλκε μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Πάμε να δούμε ποιος είναι ο νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει όλα τα φόντα να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτόν στο μέλλον.

Ο 19χρονος επιθετικός αγωνίστηκε πέρυσι στους νέους της Σάλκε και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον Νοέμβριο. Δεν… πρόλαβε να φορέσει την φανέλα των «βασιλικών μπλε» ούτε πέντε ματς και στον αγώνα κόντρα στην Χοφενχάιμ εντυπωσίασε με το χατ-τρικ του και ήδη ξεχώρισε.



Σε δηλώσεις του έχει αναφέρει πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θαυμάζει και παρακολουθεί τους αγώνες του για να πάρει πράγματα από αυτόν. Προφανώς επειδή είναι συνομήλικός του και έχει κάνει ήδη τον πλανήτη να… παραμιλά με τα κατορθώματά του στο χορτάρι.

Ο Χοπ δεν ήταν πάντα επιθετικός. Όταν ξεκίνησε να παίζει μπάλα, έπαιζε στην θέση του μεσοεπιθετικού, στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στην ηλικία των τεσσάρων και αμέσως το ερωτεύτηκα. Κάθε ημέρα είναι μια ευκαιρία για να μάθεις».

Πρόπερσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σκοράροντας 29 γκολ σε 23 ματς με την… αμερικάνικη Μπαρτσελόνα, ενώ την ίδια ώρα άρχισε να φοιτά στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Ωστόσο, οι σπουδές του διακόπηκαν λόγω της μεταγραφής του στην Σάλκε.



Οι άνθρωποι που τον ζουν από κοντά τον περιγράφουν ως ντροπαλό και προσγειωμένο παιδί, ένα παιδί που διαφέρει από τους συνομήλικούς του και τις ασχολίες που έχουν αυτοί. Δεν είναι άτομο που του αρέσει να προβάλλεται στα social media, έχοντας όλη και όλη μια φωτογραφία με την οικογένειά του.

Στην πρώτη ομάδα της Σάλκε πάντως, μπήκε από… σπόντα. Είχε δείξει το ταλέντο του στους νέους, αλλά και όχι την εκτελεστική του δεινότητα αφού μετρούσε ένα γκολ σε 16 ματς. Όταν ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς αποχώρησε από τον σύλλογο, ο Γκονζάλο Πασιένσια τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Ράμπι Ματόντο αποχώρησε για την Στόουκ με δανεισμό, ο δρόμος για τον Χοπ άνοιξε για να ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα μπροστά του.



Ο νέος προπονητής του, Κρίστιαν Γκρος, αμέσως κατάλαβε ότι ο μικρός το… έχει και τον χαρακτήρισε «απίστευτα φιλόδοξο», δίνοντάς του την ευκαιρία να αναδειχτεί και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Μένει πλέον να δούμε κατά πόσο ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα… μεγαλώσει στο γήπεδο και θα βοηθήσει την Σάλκε να αποφύγει τον υποβιβασμό, αφού περνάει από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube