Για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τους τουλάχιστον 32 βαριά τραυματισμένους διώκεται ποινικά ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εισαγγελικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος άσκησε σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας (πλημμελήματα).

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία, με τη μήνυσή του, αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι  δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο  Δ. Λιότσος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες  στην  υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου , αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Από το Λαύριο τα δρομολόγια της SEAJETS λόγω της απεργίας στη Ραφήνα

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν οι δράστες - Τι γνωρίζει η αντιτρομοκρατική

Τραγωδία στη Μεσσηνία: 6χρονος πνίγηκε σε πισίνα στη Γιάλοβα

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του