Επτά καλοκαίρια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - μία εθνική τραγωδία με 104 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και εγκαυματίες - η κυρία Ιωάννα Γατοπούλου, πολυεγκαυματίας, περιέγραψε στην ΕΡΤ τα γεγονότα της μαύρης εκείνης ημέρας όπως τα βίωσε η ίδια.

H κα Γατοπούλου ξεκίνησε την περιγραφή από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Όπως είπε, «κατέβηκα προς τη θάλασσα που είναι πολύ κοντά. Εκεί λοιπόν στην Ποσειδώνος τα αυτοκίνητα ήταν τέσσερις σειρές, ενώ είναι πολύ στενός δρόμος και δεν χωράνε πάνω από 2 αυτοκίνητα. Έπρεπε να κάνω πολλούς ελιγμούς για να μπορέσω να κατέβω στο μονοπάτι, το οποίο το ξέραμε μόνο οι ντόπιοι. Έφτασα στη θάλασσα και μπήκα στο νερό, όπως και οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας».

«Κολυμπούσαμε τουλάχιστον 3 ώρες και ο αέρας μας πήγαινε προς τα μέσα, προς την Εύβοια», εξήγησε.

Και συνέχισε, «αφού είδαμε να καίγονται όλα, γιατί το πράσινο κατέβαινε μέχρι κάτω, αποφασίσαμε να βγούμε έξω. Εκεί κατάλαβα – γιατί πριν, μέσα στο νερό, δεν το είχα καταλάβει – ότι έχω καεί».

Όπως ανέφερε η κα Γατοπούλου, «φεύγοντας από το σπίτι ένιωθα στην πλάτη μου, στα πόδια, στα χέρια που ήταν ακάλυπτα, κάτι σαν πετραδάκια από τον αέρα. Όταν βγήκαμε έξω από το νερό όμως, άρχισα να έχω αφόρητους πόνους και περιμέναμε να έρθει κάποιο μέσο να μας πάρει, εμάς τουλάχιστον, τους εγκαυματίες για να μας πάει σε κάποιο κέντρο, νοσοκομείο(…)».

«Ειδοποίησαν κάποιοι το Λιμενικό στη Ραφήνα, το οποίο ήρθε μετά από τρία τέταρτα, δεν έκανε τίποτα. Έφυγε γιατί ακούστηκε ότι δεν μπορούσε να πλησιάσει. Δεν σκέφτηκαν να ρίξουν κάποια βάρκα και περιμέναμε εκεί άλλη μία ώρα και παραπάνω με τον αέρα, τους καπνούς… να μην μπορείς να δεις μπροστά σου. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένα φουσκωτό με ιδιώτες, που πήραν εμένα και μια άλλη κυρία που ήμασταν εγκαυματίας και μας πήγαν στη Νέα Μάκρη στο ιατρικό κέντρο».



Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Γατοπούλου είπε πως δεν υπήρχε δικαίωση. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ίδια τιμωρία, ας το πω ποινή, δόθηκε όπως ήταν στο πρωτόδικο, δηλαδή 10 ευρώ την ημέρα για τρία χρόνια. Εγώ το θεωρώ μάλλον κοροϊδία αυτό. Είναι δικαίωση εν μέρει, για τους τέσσερις που μπήκαν φυλακή».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της ΕΛΑΣ στον Πλατύκαμπο: Τραυματίστηκε ο συνοδηγός

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»