Σήμερα, Παρασκευή σούρουπο, η πανσέληνος θα είναι κόκκινη! Πρόκειται για τη ματωμένη Σελήνη ή όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι, πλήρης έκλειψη της σελήνης.

Το φεγγάρι, σύμφωνα με τη ΝΑSA, θα υποστεί την ολική έκλειψη για 1 ώρα και 43 λεπτά και θα είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.

Το βαθυκόκκινο χρώμα που θα πάρει κάποια στιγμή οφείλεται στη σκιά της Γης που μπλοκάρει το φως του ήλιου.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και κάποια μέρη της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 9:24 ενώ μετά τις 10:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει σταδιακά χρώμα σε ένα βαθύ κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως μία μικρότερης διάρκεια ολική έκλειψη είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου του 2018. Θα υπάρξει ακόμα μία, όχι όμως μεγαλύτερη από αυτή που θα δούμε στις 27 Ιουλίου, η οποία θα σημειωθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2019.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές

Γερμανία: Δύο νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε εισαγγελέας που επανεξέταζε έρευνες κατά του Τραμπ