Ένας άντρας, Εβραίος στο θρήσκευμα, μαχαιρώθηκε σήμερα το πρωί σε δρόμο της Αμβέρσας στο βόρειο Βέλγιο, όπου ζει μεγάλη κοινότητα ορθόδοξων εβραίων. Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Ο άνδρας τραυματίσθηκε ελαφρά στο λαιμό από «αμβλύ όργανο» από άνδρα που αναζητείται, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Αμβέρσας, που δεν προσδιόρισε το κίνητρο της επίθεσης και άνοιξε έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Η επίθεση σημειώθηκε σε εβραϊκή συνοικία της Αμβέρσας, φλαμανδικό λιμάνι όπου ζει εβραϊκή κοινότητα 15.000 ανθρώπων.

Το Βέλγιο συγκλονίστηκε τον περασμένο Μάιο από την επίθεση κατά του Εβραϊκού Μουσείου, κατά την οποία 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Μέχντι Νεμούς, 29χρονο Γάλλο, ο οποίος είχε πολεμήσει στις τάξεις τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία. Μετά τη σύλληψή, λίγες ημέρες αργότερα στη Μασσαλία, εκδόθηκε στο Βέλγιο, τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατική δράση και έχει φυλακισθεί.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο μπαράζ αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Το μήνυμα του Τραμπ

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά: Έχει καεί ολοσχερώς

Κωνσταντοπούλου: «Η προδοσία της Κύπρου δεν τελείωσε το 1974. Συνεχίζεται»

Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Προφυλακίστηκε και ο 25χρονος - Ένταση έξω από τα δικαστήρια με προσαγωγές και συλλήψεις

Σοβαρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. στα Χανιά - Οκτώ τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται

Στον 69χρονο αγνοούμενο ψαρά ανήκει σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας

Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροτομής - Εξετάζονται υποθέσεις εξαφανίσεων

Ο άνθρωπος που επί 27 χρόνια διασχίζει τον κόσμο με τα πόδια για ένα στοίχημα

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα - Ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στον σταθμό Καλλιθέα - Ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης του έργου