Τέσσερις ομάδες θα δώσουν σκληρές μάχες για την κατάκτηση των δύο θέσεων της τετράδας που έχουν μείνει «κενές» στην τελευταία αγωνιστική της Volleyleague.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν εξασφαλίσει 1η και 2η θέση αντίστοιχα και πάνε «αδιάφοροι» στα ματς του φινάλε κόντρα σε Παναθηναϊκό και Λαμία.

Αυτός που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τρίποντο είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κρατάει στα χέρια του την είσοδο στην τετράδα, παρότι αναμένεται αν έχει δύσκολο έργο κόντρα στον πρωτοπόρο «δικέφαλο». Οι «πράσινοι» θέλουν τουλάχιστον έναν βαθμό για να μπουν στην τετράδα, ενώ σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς επικρατήσουν με 3-0 ή 3-1, θα περιμένουν το αποτέλεσμα του Εθνικός-Φοίνικας, στο οποίο θέλουν να πάρει κάποιος απ’ τους δύο «καθαρή» νίκη. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες μοιραστούν τους βαθμούς, ο Παναθηναϊκός μένει εκτός, αφού μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τις δύο ομάδες.

Όπως αναφέρει η Volleyleague τα σενάρια της ισοβαθμίας για τους «πράσινους» έχουν ως εξής: «Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα και στα δύο σενάρια τριπλής ισοβαθμίας (Εθνικός, Παναθηναϊκός, Κηφισιά) και (Κηφισιά, Παναθηναϊκός, Φοίνικας). Στην πρώτη περίπτωση ο Εθνικός θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση. Στην δεύτερη περίπτωση η Κηφισιά θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση».

Νίκη με οποιοδήποτε σκορ θέλει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στη μεγάλη μάχη κόντρα στον Φοίνικα, για να πάρει την τρίτη θέση. Σε περίπτωση όμως που χάσει στο τάι μπρέικ θα περιμένει κι αυτός καθαρή ήττα του Παναθηναϊκού απ’ τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη Volleyleague οι ισοβαθμίες για τους ακρίτες έχουν ως εξής: «Ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα σε διπλές ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Κηφισιά και σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά. Σε αυτή τη περίπτωση ο Εθνικός θα τερματίσει 4ος, ο Παναθηναϊκός 5ος και η Κηφισιά στην 6η θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας του Εθνικού με τον Φοίνικα, ούτε τριπλή ισοβαθμία του Εθνικού με τον Φοίνικα και άλλη ομάδα».

Στο μεγάλο ντέρμπι και ο Φοίνικας «καίγεται» να πάρει τη νίκη κόντρα στον Εθνικό, για να μην «μπλέξει» με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν όμως πάρει τη νίκη στο τάι μπρέικ, θέλει «καθαρές» ήττες Παναθηναϊκού και Κηφισιάς, για να κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Αυτή που έχει το δυσκολότερο έργο είναι η Κηφισιά, η οποία ό,τι κι αν κάνει χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων, για να πάρει μια θέση στην τετράδα. Συγκεκριμένα, η ίδια να πάρει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ επί της ΜΕΝΤ, να χάσει με το ίδιο σκορ ο Παναθηναϊκός απ’ τον ΠΑΟΚ και νίκη του Εθνικού επί του Φοίνικα στο τάι μπρέικ, ώστε να περάσει στην τέταρτη θέση λόγω τριπλής ισοβαθμίας με Παναθηναϊκό και Φοίνικα.

Στα σενάρια του υποβιβασμού το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ορεστιάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» καίγονται περισσότερο απ’ τον καθένα για τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να μην αυξηθεί η διαφορά τους απ’ τη Λαμία στους 7 βαθμούς και απ’ τον Άρη στους 12, αφού αυτό θα τους στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέσω πλέι άουτ την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Παμβοχαϊκός (7η), Ορεστιάδα (8η) και Άρης (9ης) έχουν ήδη «κλειδώσει» τη θέση τους στη βαθμολογία, ενώ το ματς της ΜΕΝΤ με την Λαμία έχει ενδιαφέρον για την κατάταξη στα πλέι άουτ. Η ομάδα της Τούμπας θέλει καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1 σετ), αφού σε διαφορετική περίπτωση οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν, με τη Λαμία να έχει το πλεονέκτημα.

Εντός της εβδομαδας και πριν τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής θα γίνει Δ.Σ. της ΕΣΑΠ όπου θα διευκρινιστούν στις ισοβαθμίες των πλέι άουτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube