Στους γνωστούς «προμενάδες» του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια, αναφέρθηκε ο Νίκος Μαχλάς στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Δημήτρη Τσακίρη.

Ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι ούτε ο ίδιος είχε καταλάβει τι εννοούσε ο τότε προπονητής του, σημειώνοντας μάλιστα τι ήθελε να του απαντήσει. Παράλληλα, στάθηκε και στην εικόνα της εθνικής Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο συναπάντημά της με την Αργεντινή στα προημιτελικά.


Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τη μέχρι στιγμής εικόνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου: «Ειδικά για τον πρώτο γύρο με τους ομίλους, όλοι είπαν ότι ήταν από τους καλύτερους και πιο συναρπαστικούς των τελευταίων διοργανώσεων. Οι παίκτες είναι φορμαρισμένοι. Είναι αλλιώς τον Νοέμβριο. Έχεις παίξει πολλά παιχνίδια».

-την εικόνα της εθνικής Ολλανδίας: «Η εικόνα της εθνικής Ολλανδίας είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνου του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο Φαν Χάαλ στα 71 του χρόνια έχει καταλάβει ότι χρειάζεται λίγη σκοπιμότητα. Κι αυτό το κάνει γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να πάρει πιο εύκολα ένα παιχνίδι».

-την πρόκριση της Ολλανδίας επί των ΗΠΑ: «Βρέθηκε σε καλή μέρα. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Οι ΗΠΑ ήταν αφελείς πίσω. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η Ολλανδία έχει καλές μονάδες, καθώς και τον καλύτερο αμυντικό στον κόσμο. Η Αμερική ήταν ο κατάλληλος αντίπαλος. Ο Φαν Χάαλ δέχεται μεγάλη κριτική στην Ολλανδία. Η Ολλανδία έχει άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία. Για παράδειγμα όταν ήμουν στον Άγιαξ και σε ένα ματς με την Τβέντε νικήσαμε 5-1 αλλά με άλλο σύστημα (4-4-2), ο κόσμος μάς κούναγε μαντήλια».

-το εάν θα βοηθήσει την Ολλανδία αυτό το αποτέλεσμα ενόψει και Αργεντινής: «Η Αργεντινή είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Κατανάλωσαν πολλές δυνάμεις. Και οι δύο ομάδες είναι ευάλωτες. Το θεωρώ 50-50. Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένω πώς και πώς».

-το ποδόσφαιρο που μαθαίνουν στην Ολλανδία και για τον Ντάμφρις: «Όλη η φιλοσοφία κρύβεται πίσω από το όνομα ''Γιόχαν Κρόιφ''. Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε γενικά το ποδόσφαιρο. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής (σ.σ. ο Ντάμφρις) δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς κάνει καλά τη δουλειά του. Εγώ όταν ήμουν στον Άγιαξ ήρθαν από την Κ17 οι Σνάιντερ και Φαν ντερ Φάαρτ. Νόμιζες πως αυτοί οι παίκτες ήταν χρόνια στην ομάδα. Έτσι είναι η κουλτούρα τους, έτσι μεγαλώνουν».

-το τι εννοούσε ο Αλκέτας Παναγούλιας με το γνωστό «προμενάδες»: «Ούτε εγώ είχα καταλάβει. Ήταν από τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Έπρεπε να σκοράρουμε. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να μην το βάλουμε. Μου έλεγε ''σούταρε, σούταρε''. Ήθελα να του πω ''θα κοντράρει στους αμυντικούς''».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»

Συλαϊδόπουλος: «Κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης»