Οι συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία συνεχίζουν να επηρεάζουν τους Ρώσους οδηγούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πρωταθλήματος της Formula 1.

Η FIA έχει βγάλει από το καλεντάρι της το Grand Prix του Σότσι και δεν επιτρέπει σε οδηγούς από τη Ρωσία να τρέχουν υπό τη σημαία της χώρας τους, ενώ ο Νικίτα Μάζεπιν αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της Haas μετά την έναρξη των εχθροπραξιών.

Ο 23χρονος σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα απαρνούνταν την πατρίδα του αν επέλεγε να τρέξει υπό ουδέτερη σημαία, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να δικάζεται βάσει της καταγωγής του.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταδικάζονται βάσει της καταγωγής τους. Εμείς είμαστε αθλητές. Όλοι έχουν το δικαίωμα της επιλογής κι αυτή πρέπει να τη σέβονται. Ο Ζίλτσοφ δεν είναι ο μόνος, ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν έκανε το ίδιο. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Είτε απαρνιέσαι την πατρίδα σου για χάρη του μηχανοκίνητου αθλητισμoύ και κρίνεις πως αυτός είναι πιο σημαντικός για εσένα, είτε όχι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά εγώ δεν θα κάνω κάτι τέτοιο», τόνισε ο Ρώσος πιλότος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!