• Ρε αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ποια Μίλαν και ποια Μπάγερν και ποια Τότεναμ και ποια Άρσεναλ!!! Με κάθε αντίπαλο παίζουν στα ίσα και πάνε να τον περάσουν!

• Με αυτούς τους…τρελούς, τον Πέδρο και τους παίκτες του, θα χάσουμε το πρωτάθλημα, τώρα που πάμε να το πάρουμε μετά από δύο χρόνια! Αυτοί με όποιον κι αν κληρωθούν, θα πιστεύουν στην πρόκριση στα προημιτελικά! Και τα παιχνίδια της φάσης των 16 είναι στις 12 και 19 Μαρτίου, μέσα στα πλέϊ οφ!

• Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα…Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό για μία πραγματικά μεγάλη ομάδα: να πας για το πρωτάθλημα και να συνεχίζεις και στην Ευρώπη! Άλλωστε, πόσες φορές θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις το κάτι παραπάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο…

• Λέμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει 13 παίκτες όλους κι όλους (Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Χασάν). Συγνώμη, αλλά εγώ είδα…

Τον Σισέ να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Σεμέδο και να πηγαίνει τόσο καλά, μέχρι που να κάνει και τρία γκολ, από τη Λαμία για το Κύπελλο μέχρι την Άρσεναλ για το Γιουρόπα! Και χθες να κάνει 15 (!) επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά! Αυτό είναι! Να σου λείπει ο καλύτερος αμυντικός σου και ο αντικαταστάτης του να βάζει και γκολ!

Τον Γκασπάρ να χρησιμοποιείται είτε 3 λεπτά (στην Τούμπα), είτε 33 λεπτά στο Έμιρεϊτς και να δίνει φοβερές μάχες σαν αριστερός εξτρέμ, σαν δεξιός εξτρέμ, σαν αριστερός μπακ! Χθες ο Πορτογάλος έβγαλε σέντρες-φαρμάκι, κέρδισε μάχες κι αν πρόσεχε στο σουτ από καλή θέση θα γίνοναν ήρωας στο 103’!

Τον Ραντζέλοβιτς να σκίζεται Κυριακή-Πέμπτη και να ταλαιπωρεί τις άμυνες του ΠΑΟΚ και της Άρσεναλ, αλλά και να απενεργοποιεί έξοχα επιθετικά μπακ όπως ο Γιαννούλης κι ο Σάκα. Χθες είχε καλές επιστροφές και κοψίματα, βγήκε επανειλημμένως ωραία μπροστά, πέρασε πάσες στον Ελ Αραμπί και του έλειψε ένα κλικ να τελειώσει με σωστή πάσα δύο αντεπιθέσεις-θάνατο.

Τον Αβραάμ να παίζει μόλις έξι λεπτά (!) και να προλαβαίνει να κόβει έξοχα τον Πέπε πάνω στην γραμμή του πλαγίου άουτ και να έχει διώξιμο-καμικάζι πάνω σε σουτ του Γουίλοκ στο 121’!

• Στο δικό μας το μυαλό ο Ολυμπιακός έχει 12-13 παίκτες. Μέσα στο γήπεδο έχει 17 κι αύριο μπορεί να γίνουν 18 με τον Καφού, 19 με τον Λάζαρο κλπ. Και θα δείτε πώς θα παίξει κι ο Φορτούνης την Κυριακή με τον Παναιτωλικό!

• Όταν βλέπεις τις αλλαγές να παίζουν έτσι όπως έπαιξαν χθες ο Μασούρας, ο Γκασπάρ κι ο Αβραάμ, ακόμη κι ο εντελώς άγουρος ακόμη Λοβέρα, καταλαβαίνεις τι υγεία και τι κ...α έχει αυτή η ομάδα! Είδαμε τον Μασούρα να μπαίνει πρώτη αλλαγή στο 77’ και για τα υπόλοιπα λεπτά έως το 123’ (!) να είναι συγκλονιστικός!!! Να βγάζει δύο μπαλιές για γκολ σε Γκασπάρ (το έχασε) και σε Ελ Αραμπί (το έβαλε), ενώ νωρίτερα για ελάχιστα δεν είχε βγάλει πάλι τον Μαροκινό μόνο με τον Λένο! Να έχει κι άλλες επικίνδυνες σέντρες, να κλέβει μπάλες, να πιέζει σαν σκυλί κάθε αντίπαλο ακόμη και τον γκολκίπερ, να κερδίζει κόρνερ, αλλά και να εκτελεί καλά κόρνερ, να γυρίζει πίσω και να παίζει και μπακ, να κάνει καλές συνεργασίες με τον Τσιμίκα!

• Είναι φως φανάρι ότι οι άσοι του Ολυμπιακού εμπνέονται από την βαριά φανέλα του συλλόγου, αλλά κι από τον προπονητή τους. Πιστεύουν στο πλάνο του Πέδρο και το ακολουθούν πιστά. Κι ανταμείβονται από τα αποτελέσματα! Να κερδίσεις Κυριακή τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και Πέμπτη την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο, θέλει ποιότητα, συγκέντρωση, ψυχή, αλλά και σχέδιο.

• Ο Μαρτίνς και τα δύο παιχνίδια τα δούλεψε με τον ίδιο τρόπο:

«Σβήνουμε» αρχικά την ορμή του γηπεδούχου από την έδρα και σταδιακά από το 20’, από το 30’, παίρνουμε μέτρα για να απειλήσουμε-στην Τούμπα στο τελευταίο πεντάλεπτο του α΄ ημιχρόνου είχε δοκάρι κι άλλες τρεις τελικές και χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο του α΄ ημιχρόνου είχε μία ευκαιρία του Καμαρά και δύο σουτ του Ελ Αραμπί από καλή θέση…

Δεν κλεινόμαστε πίσω και πιέζουμε όσο μπορούμε πιο ψηλά. Η εντολή ήταν σε μεγάλα διαστήματα το πρες να γίνεται και με τους έξι του κέντρου και της επίθεσης!

Μπαίνουμε στο β΄ ημίχρονο αποφασιστικά στην επίθεση. Στο 49’ ήρθε το 1-0 με τον ΠΑΟΚ, στο 53’ το 1-0 με την Άρσεναλ!

Παίρνει την ψυχολογία του αγώνα κι έκτοτε ελάχιστα απειλείται. Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ πιέζει εφτά λεπτά, από το 52’ έως το 59’, κι η Άρσεναλ άλλα οκτώ λεπτά, από το 76’ έως το 84’!

Κρατάει η ομάδα καλά ως το τέλος το 1-0, ψάχνοντας στην κόντρα επίθεση ένα δεύτερο γκολ (φάση με τον Καμαρά στην Τούμπα και με τον Τσιμίκα στο 87’ στο Λονδίνο)!

• Ακόμη και στην παράταση, το πλάνο ήταν το ίδιο! Πιο επιφυλακτικά στα πρώτα λεπτά, μην φάμε γκολ και σιγά σιγά βγαίνουμε μπροστά για να σκοράρουμε. Η ατυχία ήταν ότι δεν το έκανε ούτε ο Γκασπάρ στο 103’, ούτε ο Μασούρας στο 108’! Κι ότι το έκανε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 113΄! Αλλά ακόμη και τότε ο Ολυμπιακός δεν λύγισε. Φαινόταν ότι το πίστευε, παρότι είχε μόλις εφτά λεπτά! Δεν τον είδατε τον Καμαρά, πώς έτρεξε και πήρε την μπάλα από τα δίχτυα και την πήγε στη σέντρα;…

• Ο προπονητής ανακάτωσε την τράπουλα αμέσως! Μέσα ο Λοβέρα έξω αριστερά (αντί του Τσιμίκα, που έπαιζε με μισό πόδι) και πίσω ο Γκασπάρ αριστερός μπακ. Μέσα κι ο Αβραάμ (αντί του Γκιγιέρμε, που είχε παραδώσει πνεύμα και σώμα) και δεύτερος φορ ο Σισέ! Με τον Μασούρα να πιέζει σαν τρελός τον Λένο και τον Γερμανό διεθνή γκολκίπερ να κάνει το λάθος και να δίνει το κόρνερ στο 119΄! Και τον ίδιο τον Μασούρα να το εκτελεί, τον Ομάρ να παίρνει το ριμπάουντ από το διώξιμο της άμυνας, σαν πραγματικός αρχηγός να την γυρίζει με τάκλιν πίσω στον συμπαίκτη του και τον Έλληνα άσο να βγάζει τη σέντρα της ζωής του!

• Στην ίδια εστία που είχε κάνει το γκολ ο Σισέ από το κόρνερ του Βαλμπουενά, στην ίδια εστία το χρυσό γκολ του Ελ Αραμπί από το κόρνερ, ουσιαστικά, του Μασούρα! Στην ίδια που το 2015 ένας άλλος σέντερ φορ, ο Φιμπόγκασον είχε υπογράψει το άλλο διπλό του Ολυμπιακού, στο Έμιρεϊτς!!! Πάλι από μία σέντρα και τότε (!), του έξω δεξιά, του Πάρντο!

• Στον Ολυμπιακό ήξεραν ότι η Άρσεναλ ζορίζεται στις στημένες φάσεις και την κτύπησαν ακριβώς εκεί. Η, μάλλον και εκεί! Γιατί και πάσες στις πλάτες της άμυνας βγήκαν και φοβερές αντεπιθέσεις και συνεργασίες για σουτ από καλές θέσεις, σε μία εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο! Πώς αλλιώς θα γινόταν να αποκλείσει την Άρσεναλ, που κατέβασε την πιο δυνατή ενδεκάδα του ρόστερ της!

• Ο Αρτέτα αποδείχθηκε ότι είχε καταλάβει πολύ καλά τη δυναμική του Ολυμπιακού, την είχε φοβηθεί και δεν είχε επηρεαστεί καν από το 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη. Ήταν στην τσίτα στον πάγκο του και πριν το 1-0. Έβλεπε τι του ερχόταν από την ομάδα του Μαρτίνς…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube