Στους ρυθμούς του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπαίνει για τα καλά πλέον η ΑΕΚ.

Μια μέρα πριν το παιχνίδι με τους «πράσινους», η «Ένωση» δεν το αντιμετωπίζει απλά ως πρόβα για τα πλέι-οφ, αλλά ως ευκαιρία για μια ακόμα μεγάλη νίκη που θα την εκτοξεύσει περισσότερο (βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά).

Αυτή τη νίκη λοιπόν είναι άγνωστο ακόμα το πώς θα την ψάξει -με την έννοια ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα- ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι πράγματα που θεωρούνται δεδομένα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Αφενός ότι στις εξέδρες του θα δημιουργηθεί και πάλι εορταστική ατμόσφαιρα. Δυο μέρες πριν τη σέντρα του ντέρμπι η προπώληση των εισιτηρίων είχε ξεπεράσει τις 15.000 (έχει καλυφθεί ήδη το κάτω διάζωμα) και συνυπολογίζοντας τα διαρκείας, αναμένονται τουλάχιστον 30.000 φίλοι της «Ένωσης».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί οι απουσίες (λόγω τραυματισμών και τιμωριών) να έχουν κάνει γρίφο το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ωστόσο κι εκεί υπάρχουν σταθερές. Καταρχάς είναι βέβαιο πως είτε επιλέξει να διατηρήσει το 4-3-3, είτε αποφασίσει να το αλλάξει σε 4-4-2, παρών στην ενδεκάδα θα είναι ο Βάργκας. Ο άνθρωπος των ντέρμπι για την «Ένωση» θα ξεκινήσει βασικός (ως εσωτερικός μέσος στην πρώτη περίπτωση και ως δεξιός χαφ στη δεύτερη) και θα έχει την ευκαιρία να κάνει ό,τι και με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Από ‘κει και πέρα η επιλογή της διάταξης θα καθορίσει και τις άλλες δυο θέσεις που παίζονται. Διότι τερματοφύλακα (παρά την γκέλα του Μπαρόχα στο Καυταντζόγλειο) ο Πογιέτ δεν αλλάζει, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η τετράδα της άμυνας (Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ). Οι Σιμόες-Γιόχανσον είναι ακλόνητοι στα χαφ κι από ‘και πέρα η διάταξη θα καθορίσει τις θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Εφόσον λοιπόν επιλεχθεί το 4-3-3 φαβορί για τρίτος εσωτερικός μέσος είναι ο Βάργκας, με τους Μπαρμπόσα-Αραβίδη στα άκρα και έναν εκ των Πέκχαρτ-Τζεμπούρ να παίρνει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Αν προτιμηθεί, δε, το 4-4-2, οι Μπαρμπόσα-Βάργκας θα είναι στα άκρα και ο Αραβίδης θα κινείται λίγο πιο πίσω από τον «φουνταριστό» που και σε αυτή την περίπτωση θα επιλεχθεί ανάμεσα σε Τζεμπούρ και Πέκχαρτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» στον ανταγωνισμό ότι επιστρέφει στο ιστορικό του μέγεθος με υπογραφή Γιάννη Αλαφούζου!

Τι κρατούν οι παραγωγοί του bwinΣΠΟΡ FM 94,6: Η πρώτη ανάγνωση της παρουσίασης Νίστρουπ από τον Παναθηναϊκό

Ο Λεβαδειακός αποχαιρέτησε τον Τσάπρα με ένα συγκινητικό βίντεο

Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Τσάπρας!

Η εντυπωσιακή άφιξη με ελικόπτερο του Μάριου Ηλιόπουλου στη Λογγά Μεσσηνίας

Νίστρουπ: «Ξέρω να χτίσω μια ομάδα νικήτρια - Για μένα η πίεση είναι καύσιμο» - Τι είπε για μεταγραφές και πρωτάθλημα

Γιάννης Αλαφούζος και Στέφανος Κοτσόλης εξήγησαν γιατί επέλεξαν τον Νίστρουπ

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας, καλώς ήρθες σπίτι Ζέλικο»: Το μήνυμα της «πράσινης» ΠΑΕ για τον Ομπράντοβιτς!

Παναθηναϊκός: Ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς στις προπονήσεις

Τσακίρης: «Το ταξίδι του τροπαίου φέρνει την ΑΕΚ πιο κοντά στον κόσμο της»

TAGS: A.E.K.