Με τη Γιουβέντους να αγωνίζεται την Τετάρτη στο Μόντε Κάρλο απέναντι στη Μονακό στο πλαίσιο των ημιτελικών του Champions League θα περίμενε κανείς στον αγώνα με την Αταλάντα, ο οποίος και ανοίγει το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στο Campionato, η ενδεκάδα της «Μεγάλης Κυρίας» να είναι «πειραματική». Ο προπονητής της όμως έχει διαφορετική άποψη.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κάθε άλλο παρά ροτέισον θα κάνει, παρατάσσοντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, τους ίδιους παίκτες που έφεραν την πρόκριση από τη Βαρκελώνη.

Η «Ευρωπαία» Αταλάντα θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δίχως όμως τους Κεσί και Γκόμεζ που επιστρέφουν στην αποστολή, όχι όμως και στους βασικούς.

Μοναδική αναμέτρηση που διεξάγεται το Σάββατο είναι μία «μάχη» μεταξύ ομάδων του Βορρά, με τη Τορίνο να υποδέχεται τη Σαμπντόρια. Αμφότερες ψάχνουν το τρίποντο που θα τις βάλει για τα καλά στην πρώτη δεκάδα, αφού τα κλαμπ που θα τερματίσουν στο πρώτο μισό της κατάταξης πριμοδοτούνται από την Λίγκα με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την Κυριακή το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινά με ένα ματς «φωτιά». Το ντέρμπι της «Αιώνιας» πόλης το «derby della Capitale» («ντέρμπι της πρωτεύουσας») όπως ονομάζονται τα παιχνίδια μεταξύ Ρόμα και Λάτσιο.

Ο Ντε Ρόσι είναι και πάλι διαθέσιμος για τους «τζαλορόσι» παίρνοντας θέση βασικού δίπλα στον Στρούτμαν. Στην επίθεση Σαλάχ, Ναϊνγκολάν και Τζέκο έχουν σίγουρη θέση, με τον Ελ Σαράουι να έχει προβάδισμα έναντι του Περότι.

Για τη Λάτσιο ο Μαρκέτι συνεχίζει να είναι εκτός, με τον Στρακόσια να υπερασπίζεται την εστία των «γαλάζιων». Ο τεχνικός της ομάδας Σιμεόνε Ιντζάγκι έχει τρία διλήμματα, ένα σε κάθε θέση. Στην άμυνα πρέπει να διαλέξει μεταξύ Ράντου και Μπάστος, στα άκρα ανάμεσα σε Λούλιτς και Λουκάκου και στην επίθεση μεταξύ Φελίπε Άντερσον και Κεΐτά που μπορεί να μείνει στον πάγκο παρά το χατ-τρικ με την Παλέρμο.

Έξι παιχνίδια με κοινή ώρα έναρξης στις 16:00, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι το ταξίδι της Μίλαν στη Σικελία για να αντιμετωπίσει την Κροτόνε. Χωρίς Ρομανιόλι οι «ροσονέρι», με τους Παλέτα και Τζαπάτα να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ.

Η τελευταία σέντρα θα γίνει στο «Τζουζέπε Μεάτσα» εκεί όπου η Ίντερ υποδέχεται τη Νάπολι ψάχνοντας αντίδραση μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Στο «στρατόπεδο» των «νερατζούρι» ο Ανσάλντι έχει τεθεί εκτός, με τον Ναγκατόμο να επιλέγεται ως αριστερό μπακ, ενώ μία θέση διεκδικούν Ζοάο Μάριο και Μπανέγκα όσον αφορά τον ρόλο του επιτελικού.

Στους «παρτενοπέι» ο Μίλικ σκόραρε απέναντι στη Σασουόλο χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, δείχνοντας πως είναι σε καλή κατάσταση. Είναι έτσι υποψήφιος για να αγωνιστεί ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που θα εξαρτηθεί με το αν ο προπονητής των «ατζούρι» Μαουρίτσιο Σάρι επιλέξει το 4-2-3-1 αντί του 4-3-3, καθώς στην τελευταία περίπτωση η τριάδα της επιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Καγιεχόν, Μέρτενς και Ινσίνιε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/4

Αταλάντα- Γιουβέντους 21:45

Σάββατο 29/4

Τορίνο- Σαμπντόρια 21:45

Κυριακή 30/4

Ρόμα- Λάτσιο 13:30
Μπολόνια- Ουντινέζε 16:00
Κάλιαρι- Πεσκάρα 16:00
Κροτόνε- Μίλαν 16:00
Έμπολι- Σασουόλο 16:00
Τζένοα- Κιέβο Βερόνα 16:00
Παλέρμο- Φιορεντίνα 16:00
Ίντερ- Νάπολι 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (35η):

Σάββατο 6/5

Νάπολι- Κάλιαρι 19:00
Γιουβέντους- Τορίνο 21:45

Κυριακή 7/5

Ουντινέζε- Αταλάντα 13:30
Κιέβο Βερόνα- Παλέρμο 16:00
Έμπολι- Μπολόνια 16:00
Τζένοα- Ίντερ 16:00
Λάτσιο- Σαμπντόρια 16:00
Πεσκάρα- Κροτόνε 16:00
Σασουόλο- Φιορεντίνα 16:00
Μίλαν- Ρόμα 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube