Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Level 1 – Foundation Training Camp 420, που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διθέσιων σκαφών 420/470 στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο φετινό camp συμμετείχαν 28 αθλητές και αθλήτριες με συνολικά 10 σκάφη από ομίλους της Βόρειας Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κατηγορία και τη δυναμική που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Level 1 – Foundation Training Camp αποτελεί μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας για την ανάπτυξη των διθέσιων σκαφών στη Βόρεια Ελλάδα, με έμφαση στην προσέλκυση νέων αθλητών, τη δημιουργία περισσότερων πληρωμάτων και τη συνεργασία μεταξύ των ομίλων.

Η αύξηση της συμμετοχής στα προπονητικά camp, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του πρώτου παγκοσμίου μεταλλίου από αθλητές της Βόρειας Ελλάδας, δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον και θέτει τις βάσεις για ακόμη πιο δυναμική παρουσία των ελληνικών πληρωμάτων στις κατηγορίες 420 και 470 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε τεχνική κατάρτιση, βελτίωση της συνεργασίας κυβερνήτη και πληρώματος και ανάπτυξη σωστής αγωνιστικής νοοτροπίας, με στόχο τη δημιουργία σωστών βάσεων και την εξέλιξη των αθλητών σε υψηλότερο επίπεδο.

Η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερη σημασία, διότι έγινε λίγους μήνες μετά από μια ιστορική επιτυχία για τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420, που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 11 Ιουλίου στο Biscarrosse της Γαλλίας, οι Δημήτρης Σπονδυλίδης και Μαρία Πεταχίδου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, χαρίζοντας στη Βόρεια Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής 420/470 Γεράσιμος Ωρολογάς δήλωσε: «Η συμμετοχή 28 αθλητών και 10 σκαφών στο δεύτερο Level 1 – Foundation Training Camp είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και δείχνει ότι η προσπάθεια ανάπτυξης των 420 στη Βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει να δημιουργεί μια σημαντική βάση.

Το ασημένιο μετάλλιο των Δημήτρη Σπονδυλίδη και Μαρίας Πεταχίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Biscarrosse αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα επιβεβαίωση ότι η συστηματική και οργανωμένη δουλειά μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να γνωρίσουν και να εξελιχθούν στην κατηγορία 420 και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL: 3 μετάλλια για την Ελλάδα στη Βάρκιζα – Χρυσή η Παναγή, ασημένιες Γιαννούλη και Οικονόμου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα iQFOiL 2026: Στη Βάρκιζα 290 σκάφη από 31 χώρες – Οι πρώτες ελληνικές επιδόσεις

Ιστιοπλοΐα: 173 συμμετοχές στο Πανελλήνιο ILCA 4 στο Λαύριο - Στο Ηράκλειο το Hansa 303

Ιστιοπλοΐα: Η ΕΙΟ ξεκινά εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αθλητών σε Optimist και ILCA – Πρεμιέρα με 11 παιδιά

Ιστιοπλοΐα: Στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 ο Μάριος Σταθάς – Δυνατή ελληνική παρουσία στα ILCA 7

«Aσημένιοι» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 7 Master οι Κουλιανός και Χατζησταματίου

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στα Shanghai Sprints

Κι άλλα ελληνικά χρυσά στην κωπηλασία στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Μεσογειακοί Αγώνες Τάραντο: Σε τροχιά μεταλλίων οι Έλληνες ιστιοπλόοι

Γιώργος Παπαδάκος: Εμφάνιση πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες