Το πρώτο σκέλος της διαβολοβδομάδας ολοκληρώθηκε και αρκετοί παίκτες ήταν αυτοί που έβαλαν υπογραφή στις νίκες των ομάδων τους. Οι συντάκτες του sport-fm.gr επέλεξαν την καλύτερη πεντάδα, που περιλαμβάνει και τον δικό μας Νικ Καλάθη. Αναλυτικά:

Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα): Ήταν «κλειδί» στη δύσκολη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ζενίτ με 85-81. Μπορεί να μη σκόραρε πολύ έχοντας μόλις 9 πόντους (άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος του στη νέα του ομάδα), αλλά με 7 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και μόνο 3 λάθη οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του. Εκτός των παραπάνω, κυριάρχησε στη μονομαχία του με τον εξαιρετικό φέτος Κέβιν Πάνγκος.



Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ (Μπάγερν): Έκανε ρεκόρ σε πόντους (25), ριμπάουντ (8), ασίστ (5) και αξιολόγηση (38) οδηγώντας την προβληματική εσχάτως Μπάγερν σε ζόρικη νίκη επί της Χίμκι στη Μόσχα με 95-93. Ο 25χρονος γκαρντ ήταν ο MVP της αγωνιστικής και δεν θα μπορούσε να λείπει από την καλύτερη πεντάδα.



Κέβιν Πάντερ (Αρμάνι Μιλάνο): Ίσως και να είχε έξτρα κίνητρο επειδή δεν αξιοποιήθηκε στον Ολυμπιακό… Όπως και να’ χει, ο Κέβιν Πάντερ ήταν on fire στη νίκη της Αρμάνι επί της πρώην ομάδα του στο Μιλάνο με 90-79. Τελείωσε τον αγώνα με ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (27), ασίστ (5), λεπτά συμμετοχής (33) και αξιολόγηση (33).



Γκάμπριελ Ντεκ (Ρεάλ Μαδρίτης): Σε μια βραδιά που τα περισσότερα «βαριά» χαρτιά της Ρεάλ ήταν σε ρηχά νερά, ο Γκάμπριελ Ντεκ βγήκε μπροστά και πρωταγωνίστησε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 76-66. Ο Αργεντινός φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους (με ένα χαμένο σουτ) έχοντας επίσης 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.



Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε): Σε τρομερή κατάσταση, θυμίζει τον MVP της σεζόν 2018/19. Ο Γιαν Βέσελι πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του κόντρα σε μια ακόμη ομάδα με δυνατή front line. Στη νίκη της Φενέρμπαχτσε με 82-75 επί της Μακάμπι είχε 18 πόντους με 9/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο κερδίζοντας κατά κράτος Χάντερ, Ζίζιτς και Μπέντερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπαπέτρου: «Ευλογία να έχεις Σλούκα και Ναν - Θα είναι κλειστό το ματς με τη Φενέρμπαχτσε»

Μιλουτίνοφ: «Θα ήθελα πραγματικά να έχουμε ελληνικό τελικό στο Final 4, θα ήταν απίστευτο!»

Γιασικεβίτσιους: «Με είχε προσεγγίσει πριν έξι μήνες η Φενέρ - Είμαστε ισοδύναμοι με τον Παναθηναϊκό»

Αταμάν για Σλούκα: «Κάθε φορά που υπήρχε δυσκολία τον φώναζα από τον πάγκο - Από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα»

Το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον Ολυμπιακό: «Τώρα, είναι η σειρά μας να το πάρουμε»

Τα τελευταία νέα των αιωνίων μερικά 24ωρα πριν το Final-4 του Βερολίνου!

Οι παίκτες της Ευρωλίγκας βλέπουν 2ο φαβορί για τον τίτλο τον Παναθηναϊκό - Στα... αζήτητα ο Ολυμπιακός!

Κατσικάρης: «Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελέγξει τη ρακέτα με Ρεάλ - Πάρα πολύ “ανοιχτό” το Παναθηναϊκός-Φενέρ»

Παρτίζαν: Κατήγγειλε τον Ομπράντοβιτς στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας ο Γιάραμαζ!

Σε… φουλ ρυθμούς Σλούκας και Ερνανγκόμεθ, άπαντες παρόντες στον Παναθηναϊκό AKTOR!