Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 69’ και βοήθησε την Μπενφίκα να επικρατήσει 2-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Τσάβες για την έκτη αγωνιστική της Superliga και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στο +3 από την τρίτη Πόρτο, που νίκησαν αμφότερες την Παρασκευή.

Έτσι, οι Λουζιτανοί έδειξαν σε αγωνιστική άνοδο, αφού έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και παρέμειναν αήττητοι μετά από έξι αγώνες και ικανοί να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Αντίθετα, η Τσάβες παρέμεινε στο -1 από την προνομιούχο πεντάδα και περιμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Οι «αετοί» έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν και στο δεύτερο και χρειάστηκε η γυριστή κεφαλιά του διεθνούς στράικερ στο 69’ για να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα, μέχρι να έρθει ο Πίτσι στο 84’ να «κλειδώσει» το διπλό.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αγωνίστηκε ο διεθνής άσος.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Εντερσον, Ρούμπεν Σεμέδο, Λισάντρο Λόπεζ, Λίντελοφ, Γκριμάντο, Σάλβιο (61’ Τσέρβι), Φέισα, Ορτα (75’ Σελίς), Πίτσι, Μήτρογλου, Γκουέδες (86’ Καρίγιο)


«Ανάσα» για τη Νασιονάλ, που σάρωσε 3-0 την έδρα της Φεϊρένσε και της «έκοψε» το δρόμο για την πεντάδα. Για 68', αγωνίστηκε ο Τάσος Καραμάνος.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube