Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κορυφαίοι Έλληνες δύτες καταδύονται με μία ανάσα στα νερά της Αγίας Άννας, κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, εκεί που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας-σταθμός για την ελεύθερη κατάδυση, «Απέραντο Γαλάζιο».

Οι μεγάλες επιδόσεις και τα εθνικά ρεκόρ χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό μέρος του Authentic Big Blue τις τρεις πρώτες μέρες διεξαγωγής του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Miguel Lozano στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (FIM) καταδύθηκε στα 100 μέτρα. Κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Ιταλός πρωταθλητής Homar Leuci που έκανε βουτιά στα 100 μέτρα στο αγώνισμα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT). Ο Γιάννης Κοθωνίδης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με επίδοση 66 μέτρα. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος που πρόσφατα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα στάθερα βάρη με πέδιλα (CWT), έκανε επιτυχημένη βουτιά στο ίδιο αγώνισμα στα 86 μέτρα.

Ο Τούρκος Mehmer Arikok πέτυχε εθνικό ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με επίδοση στα 53 μέτρα. Στις γυναίκες, η Κύπρια Μαρία Σίττη έκανε βουτιά στα 48 μέτρα στην κατηγορία σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT) πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ. Ρεκόρ Τουρκίας πέτυχε και η Fatma Uruk στην ελεύθερη βύθιση (FIM) με κατάδυση στα 40 μέτρα.



Το Authentic Big Blue έχει χαρίσει μέχρι στιγμής δυνατές συγκινήσεις και θεαματικές εικόνες στο κοινό της Αμοργού. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το αγώνισμα της στατικής άπνοιας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21/9 στην πισίνα του Aqua Petra στον Αγιο Παύλο. Την διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους ο πρωταγωνιστής του «Απέραντου Γαλάζιου», Jean – Marc Barr και ο Gregory Forstner που υποδύθηκε στην ταινία τον Enzo Maiiorca σε νεαρή ηλικία.

Η ομάδα του Authentic Big Blue φιλοδοξεί να καθιερώσει την Αμοργό ως αγωνιστικό και προπονητικό κέντρο ελεύθερης κατάδυσης το οποίο θα προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο.


http://authenticbigblue.com/
https://www.facebook.com/authenticbigblue/
https://www.instagram.com/authenticbigblue/

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube