Τον τρόπο, με τον οποίο θα εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Όπως εξήγησε, ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.  «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ωηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR  κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς. 

Όσον αφορά στην πορεία των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των προνομίων, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στους νέους. 

Αναλυτικά, από την περασμένη Δευτέρα που ανακοινώθηκε το freedom pass για τους νέους 18-24 ετών μέχρι και σήμερα έχουν προγραμματιστεί 120.000 νέα ραντεβού, που αντιστοιχούν περίπου σε 60.000 πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι μισοί περίπου εξ’ αυτών είναι οι νέοι 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν μπει στην πλατφόρμα κι έχουν κλείσει τα ραντεβού τους. 

«Αυτή τη στιγμή έχουν όλη την άνεση να κλείσουν ραντεβού όποτε θέλουν και σε πολλά διαφορετικά σημεία. Αυτό ίσως τους αφήνει για να το δουν λίγο αργότερα. Από την άλλη, αν μείνουμε στον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, στους 100.000 την ημέρα, είναι πολύ ικανοποιητικός για να μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε τέλος του καλοκαιριού», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος εκτίμησε ότι τέλος Αυγούστου το ποσοστό θα αγγίξει το 70%.  

Παράλληλα, προανήγγειλε  την αποστολή νέων SMS τις επόμενες ημέρες στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση πολίτες για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

128 συλλήψεις, ανάμεσά τους 73 ανήλικοι, για βανδαλισμούς και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 15 αστυνομικοί τραυματίες

Πέντε Έλληνες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά AI – Καραμπίνης (Endeavor): «Μας έχουν αφήσει άφωνους»

Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα – 12 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι

Προαστιακός και ΗΣΑΠ: Αλλάζουν όψη δεκάδες σταθμοί – Πού γίνονται έργα και τι προβλέπεται

Εξάρχεια: Επεισόδια με φωτιές σε κάδους και πέτρες κατά πυροσβεστών – Επέμβαση της αστυνομίας και δύο συλλήψεις

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου

Εκλογές στη Βραζιλία: Οριακή νίκη για Μπολσονάρου με 50,5% έναντι του Λούλα δίνουν τα προγνωστικά

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ