Βίοι αντίθετοι τις τελευταίες αγωνιστικές για τις δύο ομάδες και επιβεβαιώθηκε στο Αγρίνιο!

Ο Λεβαδειακός «χτύπησε» στο ψαχνό τον Παναιτωλικό (κακός στο δεύτερο μέρος) και φεύγοντας με το διπλό (1-0), όχι μόνο διεύρυνε το σερί νικών τους στους τέσσερις αγώνες, αλλά ξέφυγε και έξι βαθμούς απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και την ώρα που ο Μιλοσάβλιεφ πετύχαινε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (72’) -πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα- τα «καναρίνια» παρέμεναν σε… κρίση, αγνοώντας το τρίποντο για πέμπτο σερί ματς και χάνοντας εκ νέου έδαφος για την υπέρβαση των πλέι οφ (στο -1 και με ματς περισσότερο
απ’ την πεντάδα).

Το ματς

Σε… γνώριμα λημέρια έπαιζε ο Παναιτωλικός. Αυτός ήταν που στο γήπεδό του θα έκανε «παιχνίδι». Όπως κι έγινε έχοντας μια ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, δίχως βέβαια ο Σηφάκης να νιώθει… κίνδυνο στην εστία του. Κάθε άλλο, ο Ράφαελ ήταν αυτός που χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά, μην επιτρέποντας στον Πουλίδο να χριστεί (ξανά) σκόρερ. Όσο ο χρόνος κυλούσε, όλο και περισσότερο ο Λεβαδειακός ανέβαινε. Και ισορροπούσε τον αγώνα. Και δημιούργησε προβληματισμό στους φίλους των καναρινιών.



Λίγο μετά το 20’, όμως, ξεκίνησε ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Μάκη Χάβου. Ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, έκλεισε στα καρέ τους, τους Βοιωτούς και από καθαρή… ατυχία (ή ανικανότητα;) δεν προηγήθηκε. Διότι η εξ’ επαφής προβολή -με το καλάμι- του Μορένο δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτίνες) για το πώς εν τέλει χάθηκε. Το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε από πλευράς γηπεδούχων. Αλλά και ο Σηφάκης μεταμορφώθηκε σε «κέρβερο» στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε. Αρχικά στο πλάγιο τετ-α-τετ με τον Ρουσκουγέδα και στη συνέχεια στο ευθύβολο σουτ του Θεοδωρίδη. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα, αλλά εμφανώς τον Παναιτωλικό να δείχνει τις διαθέσεις του, ακόμα κι αν δεν βρήκε δίχτυα.

Το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους έδειχνε πως μας περιμένει… κάτι καλό στην επανάληψη. Αμ δε όμως… Η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε, αναλώθηκαν σε μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο και ως εκ τούτου φάσεις όχι με σταγονόμετρο δεν «φτιάχνονταν», αλλά δεν υπήρχαν καν. Και η «σούπα» του Αγρινίου στο δεύτερο μέρος συνεχιζόταν με γοργούς ρυθμούς.



Κι εκεί που δεν έβλεπες… κάτι να αλλάζει, ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω! Η «κοιμισμένη» άμυνα του Παναιτωλικού (με πρώτο απ’ όλους τον Λάζαρ), η οξυδέρκεια του Σηφάκη να κάνει γρήγορα το βολέ, η ενέργεια του Γιακουμάκη να… διασύρει πανέμορφα τον Κουτρομάνο (παίρνοντας την μπάλα από πάνω του) και η ασίστ του στον Μιλοσάβλιεφ (που σκόραρε προ κενής εστίας), έφεραν το 0-1 στο 72’ και… πάγωσε τους Αγρινιωτές. Η κακή εικόνα τους δεν άλλαξε ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Παρά το ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή, οι παίκτες του Μάντζιου είχαν «κλειδώσει» πίσω και ουσιαστικά δεν δέχθηκαν καν πίεση, φεύγοντας πιο άνετα κι απ’ όσο θα περίμεναν με το διπλό απ' το Αγρίνιο.





Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κούσας, Μπεχαράνο, Ρουσκουγιέδα (66’ Λαζάρ), Θεοδωρίδης (56’ Μύγας), Μαλεζάς, Μορένο, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Φωτάκης (76’ Άλβες)

Στον πάγκο των Αγρινιωτών: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζενγκέλε, Βασιλείου

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Τόμας, Πίντερ (54’ Ζίτο), Μάντζιος, Κώτσιος, Πελέ, Γιακουμάκης (91’ Κατίδης), Στάθης, Μιλοσάβλιεφ (79’ Τριποτσέρης), Μιλιάζες, Πουλίδο

Στον πάγκο των Βοιωτών: Στρατηλάτης, Μάγκας, Μουσταμάντε, Μρντάκοβιτς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Καλύτερο γκολ για τον Νοέμβριο η ζωγραφιά του Κωνσταντέλια στη Λεωφόρο

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει σούπερ γιορτές, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»