Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού να παρουσιάσει έργο και κατά κοινή παραδοχή οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής των πειραιωτών σχεδιάζει το πλάνο για την ομάδα που θα παρουσιάσει την επόμενη σεζόν κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Πορτογάλος ποντάρει πολλά στη δημιουργία ακόμα πιο επιθετικού ποδοσφαίρου.

Δίνει μεγάλη βαρύτητα ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού κι αυτό φαίνεται από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του λιμανιού.

Ο Μαρτίνς θέλει να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση. Θέλει μια ομάδα που θα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τελικών προσπαθειών, μια ομάδα που θα έχει πολλούς τρόπους να επιτεθεί πολιορκώντας την αντίπαλη άμυνα.

Είναι κάτι που το είδαμε στην φιλοσοφία του Μαρτίνς στην πρώτη του χρονιά στους ερυθρόλευκους και στόχος φυσικά του Πορτογάλου είναι να εξελίξει το πρότζεκτ του.

Στο μυαλό λοιπόν του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ακόμα πιο παραγωγικός σε ότι αφορά τη δημιουργία φάσεων. Να μπορεί να φτάσει πάνω από τις είκοσι τελικές προσπάθειες για γκολ σε κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι το πέτυχε σε αρκετές περιπτώσεις, σε αρκετά παιχνίδια της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Θεωρεί όμως ο Μαρτίνς ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό τον λόγο ποντάρει πολλά στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Εντουάρντο από την Μπελενένσες. Γιατί θεωρεί ότι οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Όλα βέβαια κρίνονται στο γήπεδο αλλά μέχρι στιγμής οφείλει να σταθεί κάποιος στον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει βρει νωρίς τους βασικούς του στόχους και προχωράει.

Θα είναι σύντομα σε θέση να κάνει και τις επίσημες ανακοινώσεις. Και δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην ικανοποίηση του Πέδρο Μαρτίνς για τον ρυθμό που κινείται η ομάδα του σε ότι αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της.

Μια ικανοποίηση την οποία εξέφρασε και στις συζητήσεις που είχε με τους ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού, κατά την διάρκεια του ταξιδιού που έκανε στην χώρα μας για δύο μέρες.

Δεν το έκανε τυχαία το διήμερο ταξίδι στην χώρα μας ο προπονητής του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται και από το τάιμινγκ των ανακοινώσεων που ετοιμάζουν οι πειραιώτες. Και ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, είχε πολλούς λόγους να χαμογελά από τις συζητήσεις που έκανε το διάστημα που ήταν στην Αθήνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube