Η εβδομάδα που έρχεται είναι αφιερωμένη στο μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στην Ευρωλίγκα καθώς ξεκινούν οι μεγάλες μάχες. Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν από την κανονική περίοδο θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στο final 4 της κορυφαίας διοργάνωσης. Γιατί η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση από την στιγμή που συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις μεγάλες δικές του αναμετρήσεις με την Ζαλγκίρις Κάουνας και το θέμα για τους πειραιώτες είναι πατήσουν το γκάζι και να μην σταματήσουν. Με προσοχή και σοβαρότητα απέναντι στους Λιθουανούς αλλά παράλληλα με τον ενθουσιασμό και την κάψα της ομάδας που θέλει όσο τίποτε άλλο να πάει στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόβλημα, τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς, αλλά “μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια” λέει ο λαός και οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και όταν είναι λαβωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης είναι σε καλή κατάσταση.

Είναι μεγάλη υπόθεση η φόρμα του Παπαπέτρου όπως φυσικά και η επιστροφή του Παπανικολάου και του Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη τον Παπανικολάου. Όχι ότι δεν ισχύει κάτι ανάλογο για άλλους παίκτες αλλά ο Έλληνας φόργουορντ είναι αυτός που μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Η επιστροφή του Παπανικολάου ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι καλούνται απλά να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους. Είναι καλύτερη ομάδα από την Ζαλγκίρις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πρόκριση έχει κριθεί. Οι ερυθρόλευκοι την είχαν πατήσει από την συγκεκριμένη ομάδα πριν από είκοσι χρόνια σε ημιτελικό final 4 και δεν χρειάζεται να την ξαναπατήσουν.

Με κύριο όπλο την άμυνα και οι πειραιώτες καλούνται να πετύχουν δύο νίκες στην έδρα τους, ώστε να απλοποιήσουν την κατάσταση ενόψει της συνέχειας. Το πλεονέκτημα έδρας πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία για τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό κουράστηκαν όλη την χρονιά ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες και τώρα πρέπει να δείξουν την προσοχή που απαιτείται για να μην χάσουν ματς στο ΣΕΦ. Το Βελιγράδι φοράει ερυθρόλευκα και περιμένει τον Ολυμπιακό.

Επαναλαμβάνουμε, οι ερυθρόλευκοι είναι το πολύ μεγάλο φαβορί γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την Ζαλγκίρις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Λιθουανοί θα πέσουν χωρίς προσπάθεια. Θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν και θα τα δώσουν όλα για την έκπληξη. Αν όμως ο Ολυμπιακός είναι καλά, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χαμός από τους οπαδούς της Μακάμπι έξω από τη Χάλα Πιονίρ με συνθήματα και καπνογόνα!

Παπανικολάου: «Είμαι περήφανος και αισθάνομαι τυχερός για το πώς εξελίχθηκε η καριέρα μου!»

Ολυμπιακός: Οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Game 3 της σειράς με την Μπαρτσελόνα

«Στον αέρα» το Μακάμπι-Παναθηναϊκός AKTOR!

Ο Μπόλντγουιν συμμετείχε στο shootaround της Μακάμπι Τελ Αβίβ ενόψει Παναθηναϊκού

Βγάζει στη… σέντρα τον Μπολτάουζερ ο Ερυθρός Αστέρας: «Είχε κλέψει και συνέχιζαν να τον ορίζουν σε παιχνίδια»

Αντιδρά ο Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω η Ευρωλίγκα να κάνει ό,τι πρέπει» - Πέταξε για Βελιγράδι

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Στηρίξτε την ομάδα μόνο με τη φωνή σας-Είσοδος στο ΣΕΦ μόνο με ονομαστικό εισιτήριο»

Γιασικεβίτσιους-Ντόρσεϊ: «Πολύ μεγάλο το ματς της Τετάρτης, να μπούμε πιο σωστά»

Οριστικό: Με 1.000 και πλέον φιλάθλους στο πλευρό της η Μακάμπι για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό