• Αντί προλόγου: Επί τέσσερα συνεχόμενα λεπτά χθες στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου στην Τούμπα ακούγονταν ασταμάτητα από το πέταλο των φανατικών του ΠΑΟΚ το σύνθημα, «το μεγαλύτερο μπ…, το μεγαλύτερο μπ…, είναι ο Οοοολυμπιακός»! Και δώστου από την αρχή! Πραγματικά, όμως, ασταμάτητα! Το σύνθημα κόπηκε λες με μαχαίρι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, στο γκολ του Λόπες…

• Πάμε για το άρθρο…

• Εδώ που τα λέμε, λογικό ήταν το πρωτάθλημα ακόμη και μαθηματικά να κριθεί σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ! Άλλωστε, τα πιο κομβικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην πορεία για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα ήταν τα τρία με τον ΠΑΟΚ, που ΟΛΑ πήγαν εκεί που ήθελε ο Ολυμπιακός.

• Το πρώτο, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, στις 24 Οκτωβρίου, την 7η αγωνιστική, έδωσε από τόσο νωρίς προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό…Το δεύτερο, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, στις 30 Γενάρη, την 19η αγωνιστική, κράτησε για τον Ολυμπιακό την ασφάλεια του +9…Και το τρίτο, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2, χθες, 4 Μαίου, την 32η αγωνιστική, του έδωσε του Ολυμπιακού και στους αριθμούς τον τίτλο…

• Τρία μεταξύ τους ντέρμπι, με δύο νίκες του Ολυμπιακού (μέσα κι έξω) και μία ισοπαλία (έξω), δείχνουν και τη διαφορά. Αν βάλουμε και τις δύο ισοπαλίες, μέσα κι έξω, στα ημιτελικά του Κυπέλλου, βλέπουμε ότι σε πέντε παιχνίδια (με τα τρία εντός έδρας) ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε φέτος τον Ολυμπιακό…Το πώς προκρίθηκε στον τελικό, με εκείνο το «εκτός έδρας» γκολ στο 108’ είναι κάτι που στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει. Δεν σημαίνει, όμως, ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.



• Τέλος πάντων, χθες σε σχέση με τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου ο Μαρτίνς δεν είχε Μανωλά και Σισέ κι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο, μέχρι το ημίχρονο, τον Ροντρίγκες…Ο δε Λουτσέσκου δεν είχε Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ κι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο, μέχρι το 60ο λεπτό, τους Άκπομ και Ζίφκοβιτς…Οι δε αλλαγές που είχαν στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το 1-1 του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη ήταν τρεις ο Μαρτίνς και τέσσερις ο Λουτσέσκου…

• Σε συνολική εικόνα 90λεπτου, τη διαφορά στον Ολυμπιακό την έκανε ο Μαντί Καμαρά! Λες και ξαφνικά ξύπνησε από μία χειμέρια νάρκη, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, τόσο ως 10άρι στο α΄ημίχρονο, ως και ως 8άρι στο β΄ ημίχρονο. Με πολλές και πολύ καλές προσωπικές ενέργειες, με δύο τελικές στις οποίες πλησίασε το γκολ (με κεφάλι και σουτ), με απευθείας εκτέλεση φάουλ (καθόλου κακή), με καλές πάσες, με κλεψίματα και κοψίματα (όταν χρειάστηκε και με κάμποσα φάουλ), ήταν ένας Μαντί από τα παλιά. Κι όταν στο τέλος κουράστηκε, ο Ολυμπιακός το ένιωσε για τα καλά αυτό, δεχόμενος πίεση από τον ΠΑΟΚ. Είναι αυτό που λέμε, ένα ματς έκανε ο Μαντί κι ανέβηκε όλος ο Ολυμπιακός!

• Παίκτης-κλειδί ήταν ασφαλώς ο Ροντρίγκες, που μπήκε στο ημίχρονο κι έκανε άνω κάτω τον ΠΑΟΚ, με ασίστ στο πρώτο γκολ, συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, δύο σουτ που σταμάτησε ο Πασχαλάκης, συνεργασίες, αντεπιθέσεις. Πολύ σημαντικός ο Λόπες, όσο για το κρίσιμο γκολ της ισοφάρισης, όσο και για τη γενικότερη δραστηριότητα του, δικαίωσε τον Μαρτίνς, που πόνταρε στο μομέντουμ του συμπατριώτη του, μετά το νικητήριο γκολ στο 97.12 με τον ΠΑΣ την Κυριακή.



• Και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού ήταν καλά δουλεμένα, φάσεις πρωταθλητή!

• Το 1-1 ξεκίνησε με ένα κλέψιμο και μία εντυπωσιακή προσπάθεια του Μαντί. Από εκεί και πέρα, μέσα σε χρόνο 23 δευτερολέπτων οι «ερυθρόλευκοι» αφού μετάφεραν πρώτα την μπάλα από δεξιά προς αριστερά, μέσα από συνδυασμό Μαντί-Ροντρίγκες-Μαντί-Εμβιλά,Ρέαμπτσιουκ-Ροντρίγκες, η κατάληξη ήταν πραγματικά μεγάλης κλάσης: Ένα-δύο Ροντρίγκες-Αραμπί με φοβερή γύρισμα του Αραμπί και τον Ροντρίγκες να μπουκάρει, να σηκώνει το κεφάλι, να βλέπει τον Λόπες και να του περνάει την πάσα για γκολ, με τον σκόρερ να πλασάρει ιδανικά.

• Το 2-1 ήταν φάση μεγάλης κατοχής της μπάλας (39 δευτερόλεπτα), με κατάληξη έξοχη πάσα του Εμβιλά με τη μία στον Ροντρίγκες, ακόμη καλύτερη πάσα επίσης με τη μία του Ροντρίγκες στον Ρέαμπτσιουκ, τραγικά αργοπορημένη σέντρα του Μολδαβού για τον Αραμπί τον οποίο μπορούσε με μία απλά τυπική πάσα να βγάλει φάτσα με τον Πασχαλάκη και καλή τύχη του Ρέαμπτσιουκ με την μπάλα να φτάνει στην κακή σέντρα του στον Λαλά κι αυτός να έχει την έμπνευση να την επιστρέφει στον έτερο ακραίο μπακ, ο οποίος πραγματικά σούταρε σαν γκολτζής εξτρέμ!

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube