Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ,έκανε τη διαφορά με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, έδωσε τη νίκη που είναι κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση στους "Δράκους", που επικράτησαν 1-0 μέσα στη Ρωσία της Κράσνονταρ και απλά δεν θα πρέπει να αυτοκτονήσουν στο Ντραγκάο στον επαναληπτικό για να περάσουν στα play-off του Champions League, όπου θ' αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού, Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός.

Με τον Μάρκους Μπεργκ βασικό ξεκίνησαν οι Ρώσοι, ωστόσο η Πόρτο ήταν αυτή που είχε την υπεροχή με τον Σοάρες στο 11' και τον Μαρεγκά στο 13' να δημιουργούν τις πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 24' ο Σαφόνοφ, σταμάτησε τον Κορόνα, ενώ και στο 32' οι Σοάρες και Μάριο Μπαρό, έκαναν ευκαιρίες.

Με την έναρξη της επανάληψης ήταν πάλι ο Μαρεγκά που είχε την ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ με τον Σαφόνοφ να μπλοκάρει, ενώ στο 62' ο Μπεργκ αντικαταστάθηκε από τον Άρι. Στο 80' ο Καμπελά ήταν ο παίκτης που άγγιξε το γκολ για τους Ρώσους, για να αποκρούσει ο Μαρκεζίν, αλλά στο 89' ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με μια φανταστική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαφόνοφ για το 0-1 υπέρ της Πόρτο.

Οι συνθέσεις:

Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Μαρτίνοβιτς, Σπάγιτς, Ραμίρεζ, Καμπελά, Βάντερσον, Ναμλί (66' Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (62' Άρι), Βιλένα, Καμπόλοφ (72' Φιόλουσον), Πετρόφ

Πόρτο: Μαρκεζίν, Πέπε, Μαρκάνο, Ρομάριο Μπαρό (56' Μαρουλάντα), Μαρεγκά, Τέλες, Κορόνα (85' Οτάβιο), Μαναφά, Ντανίλο, Ολιβέιρα, Σοάρες (74' Ζε Λουίς)


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube