Μόλις ο πέμπτος προπονητής που κατορθώνει να προκριθεί σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες έγινε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Έναν χρόνο αφού οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του Europa League κόντρα στη Ρόμα, ο Βάσκος έφτασε με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League.

Νωρίτερα από τον 63χρονο προπονητή κάτι ανάλογο είχαν πετύχει μόλις τέσσερις συνάδελφοί του. Πρώτος τα είχε καταφέρει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982 και έναν χρόνο μετά ηττήθηκε στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης από την Μπενφίκα.

Ακολούθησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που το 1999 πήγε με τη Μαγιόρκα στον τελικό του Κυπελλούχων αλλά έχασε από τη Λάτσιο, ενώ ο Αργεντινός πρώην προπονητής του Άρη πήγε αμέσως μετά σε δύο διαδοχικούς τελικούς του Champions League με τη Βαλένθια χάνοντας αμφότερους από Ρεάλ (2000) και Μπάγερν (2001).

Τρίτος χρονικά στη λίστα ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, που το 2004 σήκωσε το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια κόντρα στη Μαρσέιγ και έναν χρόνο μετά πήρε και το Champions League με τη Λίβερπουλ απέναντι στη Μίλαν.

Ο τελευταίος, προ Μεντιλίμπαρ, που έφτασε σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς, ήταν ο Τόμας Τούχελ: το 2020 με την Παρί σε αυτόν του Champions League χάνοντας από την Μπάγερν και το 2021 ξανά αλλά ως προπονητής της Τσέλσι, αλλά κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Αν ο προπονητής του Ολυμπιακού κατακτήσει το τρόπαιο στις 29 Μαΐου, θα γίνει ο δεύτερος που κερδίζει back-to-back ευρωπαϊκούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες μετά τον Ράφα Μπενίτεθ το 2004-2005.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τη ρεβάνς με την Πάκσι

Δεσύλλας: «Στην τελική ευθεία του Κάνγκουα στον Παναθηναϊκό, έκανε τη μισή δουλειά αλλά με ποδόσφαιρο Νίστρουπ»

Πρόκριση από τώρα για Απόλλωνα Λεμεσού, ήττα για ΑΕΚ Λάρνακας - Άνετες 4άρες για Άγιαξ και Παρτίζαν

Δεσύλλας: «Καλή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, αυτοί ήταν οι πέντε κορυφαίοι»

Κοντούρης: «Έγινε το πρώτο βήμα, υποχρέωσή μας να μπούμε στη League Phase»

«Πολλά τα θετικά, αφομοιώνουν το σύστημα του Νίστρουπ οι παίκτες»: Το σχόλιο Νεραντζιά για τη νίκη του Παναθηναϊκού

«O Αντίνο με πλασεδάρα πάγωνει τους Ούγγρους»: Το σποτάκι του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το διπλό του Παναθηναϊκού

Τσάπρας: «Είμαστε στον Παναθηναϊκό και ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στη League Phase...»

Νίστρουπ: «Πρέπει να τελειώνουμε τις ευκαιρίες - Δεν είναι ώρα ακόμη για να πούμε “συγχαρητήρια”»

Αθανασίου: «Μπορούσε να έχει διαλύσει την Πάκσι ο Παναθηναϊκός - Η διαφορά ποιότητας και η σοβαρότητα»