Με εμφανή τη διάθεση για αυτοκριτική αλλά και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ανέλυσε το 0-0 απέναντι στον Λεβαδειακό εκτός έδρας, εστιάζοντας στις αδυναμίες που κόστισαν τη νίκη.

Ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε στην έλλειψη καθαρών ευκαιριών παρά την κυριαρχία και το αριθμητικό πλεονέκτημα, υπογραμμίζοντας πως απέναντι σε κλειστές άμυνες απαιτούνται μεγαλύτερη ταχύτητα, υπομονή και ατομική ποιότητα στο ένας εναντίον ενός.

Παράλληλα, αναγνώρισε τη δυσκολία που δημιουργεί μια ομάδα όταν αμύνεται μαζικά μέσα στην περιοχή της, ενώ επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης στις σέντρες και στην αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, στοιχεία που θα κρίνουν και τη συνέχεια της προσπάθειας για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, κυριαρχήσαμε και προσπαθήσαμε να επιτεθούμε κυρίως από τα άκρα χωρίς όμως να έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε μεγάλο κίνδυνο στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο, αλλά ο αντίπαλος που ήταν με έναν παίκτη λιγότερο κλείστηκε στην περιοχή του και εκεί χρειαζόταν κάτι παραπάνω.

Κάναμε τις σέντρες από τα πλάγια οι οποίες όμως δεν ήταν καλές, προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους χωρίς όμως να είμαστε εύστοχοι και να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το αριθμητικό μας πλεονέκτημα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η ομάδα θα πρέπει να είναι πιο επικίνδυνη, ιδιαίτερα όταν υπάρχει και αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά όταν και ο αντίπαλος είναι κλεισμένος στην περιοχή του είναι πιο δύσκολο να επιτεθείς».


Τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός ενόψει της συνέχειας για να μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα όταν παίζει απέναντι σε τέτοιες άμυνες που δείχνει να έχει πρόβλημα;

Είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν ο αντίπαλος μένει με δέκα παίκτες, γιατί αν ήταν έντεκα εναντίον έντεκα το παιχνίδι τότε κάποια στιγμή θα έβγαιναν από την περιοχή τους για να επιτεθούν, όμως έτσι όπως ήταν σήμερα ο αντίπαλος με παίκτη λιγότερο κλείστηκε περισσότερο πίσω και ήταν καλά τοποθετημένοι μέσα στην περιοχή τους και είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσεις κίνδυνο. Αυτό που χρειάζεται είναι ταχύτητα, υπομονή και φυσικά ατομική ενέργεια. Όταν είσαι στο ένας εναντίον ενός πρέπει να δείξεις εκεί την ποιότητά σου και να βγάλεις μία ατομική ενέργεια για να δημιουργήσεις κίνδυνο. Χρειάζεται ταχύτητα και υπομονή.

Υπάρχει κάτι που κρατάτε από τον αγώνα, ιδιαίτερα όταν το ματς ήταν έντεκα εναντίον έντεκα;

Νομίζω πως στην αρχή το παιχνίδι και ο ρυθμός για εμάς ήταν καλός ιδιαίτερα από τα άκρα με τους Μαρτίνς και Αντρέ Λουίς. Πρέπει να βελτιώσουμε όμως την ποιότητά μας στις σέντρες, να έχουμε καλύτερα σουτ και να είμαστε πιο εύστοχοι.

Στον πρώτο γύρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχατε μιλήσει με καλά λόγια για τον Λεβαδειακό, πιστεύετε ότι δίκαια βρίσκεται ακόμη ψηλά στη βαθμολογία;

Είναι αλήθεια πως στα δύο ματς με τον ΟΦΗ και με τον Αστέρα Τρίπολης έβγαλε μία κούραση, όμως σίγουρα μετά την ισοπαλία με εμάς θα γίνει πιο δυνατός ο Λεβαδειακός και ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντί μας πιστεύω θα γίνει πιο δυνατός και θα είναι μέσα στην πρώτη τετράδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπράτσος: «Με ικανοποιεί η εικόνα μας, είμαστε καλή ομάδα»

Δεσύλλας: «Αλλαγές και φρεσκάρισμα από Μπενίτεθ, πολύ πιθανό το ντεμπούτο Ερνάντεθ»

Χιμένεθ: «Λυπηρό παιχνίδι από μεριάς μας και τίποτε άλλο, δεν μπορώ να καταλάβω...»

Τσακίρης: «Η τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ στην Τούμπα και το μοναδικό δίλημμα του Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Μεγάλο το κίνητρο στον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες - Ανοιχτά τα πάντα για την 11άδα»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τις ισοπαλίες Ολυμπιακού και Άρη

Λεβαδειακός: Πολλά παράπονα για τη διαιτησία με Ολυμπιακό - Περιμένει την αντίδραση των αρμόδιων

Μπλόκο στη Λιβαδειά για τους «ερυθρόλευκους»: Τα highlights της λευκής ισοπαλίας στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Παπαδόπουλος: «Στην προπόνηση είδα σκυμμένα κεφάλια, αλλά οι παίκτες μου αντέδρασαν»

Τζολάκης: «Δεν είμαστε σε καλό φεγγάρι, αλλά θα το γυρίσουμε και θα είμαστε εμείς στο τέλος στην κορυφή»