Φουλάρει για ακόμη ένα Final 4 στο Champions League ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν και μάλιστα με ανατροπή από την έδρα της Μεντιτεράνι (10-15) και κάνοντας το «τρία στα τρία» στον όμιλό τους, έχουν, πλέον, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού άνοιξαν το σκορ με την Χυδηριώτη, όμως βρέθηκαν να χάνουν 5-2 στη Βαρκελώνη, στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου! Παρ' όλα αυτά, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, παίζοντας καταπληκτική άμυνα και γρήγορα επέστρεψαν στο ματς, με την Ξενάκη να μειώνει σε σε 6-5 στα μισά του αγώνα.

Τελικά, με την Τριχά προσπέρασαν για πρώτη φορά μετά το 0-1 (8-9), σε ένα τρομερό οκτάλεπτο, όπου σημείωσαν έξι τέρματα! Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος. Η Ελευθεριάδου έφτασε τη διαφορά στο +3 (9-12), με το παιχνίδι να ανοίγει και τις Πειραιώτισσες να επικρατούν, τελικά, 15-10 στην Καταλονία.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 3-6, 1-4

ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙ: Χιμένεθ, Βαν ντερ Βέιντεν, Μαρτίν 1, Μάρκος Ριβέρο, Τεμπράνο, Μορένο 4, Εσπαρ 1, Πρατς 1, Βιλαντότ, Αλμέδα, Μούσκι 2, Πεναλβέρ 1, Ντίαζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 3, Χυδηριώτη 4, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 3, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ., Σάντα, Πλευρίτου Β., Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κωνσταντοπούλου.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια):

Ολυμπιακός 9
Βουλιαγμένη 6
Ουίπεστ 3
Μεντιτεράνι 0

Στα άλλα ματς των ελληνικών ομάδων στο Champions League, ο Άλιμος πλήρωσε ακριβά το ξεκίνημά του στον αγώνα και τελικά ηττήθηκε 15-12 από τη γαλλική Μιλούζ στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου για τον Β' προκριματικό όμιλο. Μετά και την εκτός έδρας νίκη της ισπανικής Σαμπαντέλ στην Ουγγαρία επί της Ντουναουιβάρος με 9-8, η βαθμολογία σε τρεις αγώνες είναι: Σαμπαντέλ 9, Μιλούζ 5, Άλιμος ΝΑΣ BETSSON 3 και Ντουναουιβάρος 1 βαθμό.

Τέλος, ο Εθνικός υποδέχθηκε τη Ματαρό στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά για τον Γ' προκριματικό όμιλο και ηττήθηκε 13-4. Η ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη, εντυπωσιακή στο ξεκίνημα, που προηγήθηκε 6-1 και 10-2 στο πρώτο μέρος, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube