Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί σχετικά με την συμμετοχή του Υδραϊκού στην Α1 Ανδρών, καθώς φαίνεται πως την περσινή χρονιά δεν είχε ομάδα μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας.

Με βάση την παράγραφο 1.11 στο άρθρο 17 και στο κεφάλαιο 4 της Γενικής προκήρυξης υδατοσφαίρισης, όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην Α1 και στην Α2 κατηγορία Ανδρών και Γυναικών υποχρεούνται να λαμβάνουν μέρος και στα ηλικιακά πρωταθλήματα, γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον μιας ομάδας χαμηλότερης ηλικιακής κατηγορίας του ίδιου φύλου. Εάν τα σωματεία δεν τηρούν αυτόν τον νόμο που αναγράφεται, τότε δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Λίγες μέρες πριν, η επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας ανάρτησε όλα τα σωματεία που πήραν μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα οποιασδήποτε ηλιακής κατηγορίας καθώς επίσης και την κατάταξη και τις επιδόσεις τους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ανάρτηση, στον Υδραϊκό και συγκεκριμένα στην ομάδα Νέων αναγράφεται πως «Δεν μετείχε», που σημαίνει ουσιαστικά πως δεν υπήρχε ομάδα μικρότερης ηλιακής κατηγορίας. Από την πλευρά βέβαια της νησιώτικης ομάδας, υποστηρίζεται πως υπήρχε ομάδα Νέων Ανδρών η οποία όμως κατέβηκε σε παιχνίδι μόνο με 3 παίκτες καθώς λόγω κακοκαιρίας οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Βέβαια, επειδή η ομοσπονδία και όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν πως το νησί δεν έχει αρκετούς παίκτες, δεν δόθηκε τότε η σημασία που θα έπρεπε.

Για να κάνουμε όμως τα πράγματα πιο κατανοητά, αυτό που έχει σημασία είναι πως εάν όντως αποδειχθεί πως ο Υδραϊκός δεν είχε κατεβάσει ομάδα Νέων, τότε αυτόματα η συμμετοχή του στην Α1 κατηγορία θα θεωρηθεί παράνομη.

Μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς ενδέχεται κάποια από αυτές να υποβάλει ακόμα και ένσταση, γεγονός που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για το σωματείο του Υδραϊκού. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση, τότε το πιο πιθανόν είναι το πρωτάθλημα να συνεχιστεί ως έχει χωρίς την αποχώρηση της νησιώτικης ομάδας.

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube