Πρόκριση από… αέρος!

Με δύο γκολ από κεφαλιές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Τσέλσι (0-2) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου για 5η διαδοχική σεζόν! Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Πολ Πογκμπά, που «σέρβιρε» το πρώτο τέρμα στον Ερέρα (31’) και σημείωσε το δεύτερο (45’).

Έτσι, μετά την Άρσεναλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκλεισαν και την έτερη μεγάλη ομάδα του Λονδίνου, σε μια αναμέτρηση που ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους γηπεδούχους, που περιορίστηκαν σε άσκοπη κατοχή μπάλας και ήταν εντελώς φλύαροι στο δημιουργικό κομμάτι.

Μάλιστα, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έγινε ο πρώτος προπονητής της Γιουνάιτεντ μετά από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που κερδίζει στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Από την άλλη, οι «μπλε» απογοήτευσαν με την εικόνα τους και αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους τους, με τον Σάρι να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.



Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα δούμε καλό παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη Γιουνάιτεντ (4’), με τον Λουκάκου να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 11’ η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά και μάλιστα δις στην ίδια φάση. Αρχικά, η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίς αποκρούστηκε από τον Ρομέρο, με τον Πέδρο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι και πάλι με την κεφαλιά του Ιγκουαΐν, η οποία όμως έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο πρώτο ημίωρο οι «μπλε» είχαν την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως στο 31’ οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν, με τον Πογκμπά να βγάζει καταπληκτική σέντρα και τον Ερέρα να εκτελεί με κεφαλιά τον Κέπα.



Η ομάδα του Σάρι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να φτάσει σε «καθαρές» ευκαιρίες. Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ πιο ουσιαστική και στο 45’ διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Ράσφορντ να σεντράρει και να βρίσκει στην περιοχή τον Πογκμπά, ο οποίος έγραψε το 0-2 με καρφωτή κεφαλιά.



Και στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Εντούτοις, δεν είχε τον τρόπο και τη δημιουργικότητα για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το μόνο που κατάφερναν οι «μπλε», ήταν να κερδίζουν διαδοχικά κόρνερ, τα οποία ωστόσο δεν μετουσίωσαν σε κάτι καλό. Η σημαντικότερη στιγμή τους στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 64’, όταν ο Αζάρ με ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων και κατέληξε κόρνερ.



Από ‘κει και πέρα, η ομάδα του Σόλσκιερ «πάγωσε» το ρυθμό και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στην εστία της. Μάλιστα, έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, ήταν πιο πιθανό για τους φιλοξενούμενους να βρουν τρίτο γκολ σε κάποια αντεπίθεση παρά να μειώσουν οι «μπλε».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά και δίχως να έχει καταγραφεί κάποια σημαντική ευκαιρία, οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φρεντ, που χάρισε τη νίκη (0-2) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι (Σάρι): Κέπα – Αθπιλικουέτα (82’ Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Αλόνσο – Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71’ Μπάρκλεϊ) – Πέδρο (58’ Γουίλιαν), Αζάρ, Ιγκουαΐν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ρομέρο – Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο – Ερέρα, Μάτιτς – Μάτα (75’ Περέιρα), Πογκμπά, Ράσφορντ (94’ ΜακΤόμινι) – Λουκάκου (73’ Σάντσες)

Το live του αγώνα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube