«Κατάπιε» τον Τζόκοβιτς κι έγραψε ιστορία ο Ναδάλ!

Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε με 3-0 (6-0, 6-2, 7-5) στα σετ στον τελικό του Roland Garros, το οποίο κατέκτησε για 13η φορά (έχει χάσει μόνο τρία σε 15 χρόνια!) στην καριέρα του και έφτασε τα 20 Grand Slam, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον μέγα Ρότζερ Φέντερερ. Κι έτσι μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Ο 34χρονος άσος του αθλήματος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που διεκδικεί τίτλο στο χώμα και ο Σέρβος που ήθελε πολύ, αλλά δεν μπορούσε… έφαγε τη σκόνη του. Πρόκειται για το τέταρτο Roland Garros χωρίς να χάσει σετ.

Ουσιαστικά, μόνο στο τελευταίο σετ ένιωσε αντίσταση από τον 33χρονο τενίστα, που βρίσκεται στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Στο πρώτο, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να χάνει με 1-0, δίχως να καταλάβει από πού του ήρθε. Αφού, άρχισε με μπρέικ (1-0) ο Ναδάλ, ενώ έκανε και δεύτερο για το 3-0, ενώ στο τέταρτο γκέιμ έσβησε μπρέικ πόιντ και με άσο προηγήθηκε με 4-0. Ουσιαστικά τα πόδια του Τζόκοβιτς «κόπηκαν» με την επιστροφή του Ναδάλ από το 40-0 στο πέμπτο γκέιμ. Εκεί κρίθηκε το πρώτο σετ οριστικά.

Ο Τζόκοβιτς έσβησε τρία μπρέικ πόιντ του Ναδάλ και επιβραβεύτηκε με το 1-0, αλλά ο Ισπανός έφερε τούμπα την κατάσταση για το 2-1. Το νέο μπρέικ Ισπανού έφερε τη «μάχη» στο 4-1 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς μείωσε στη συνέχεια σε 5-2, προτού γράψει ο Ισπανός το 6-2.

Μάχη πόντο-πόντο πήρε σημαντικό μέρος του τρίτου σετ. Ο Σέρβος έσβησε μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ για το 2-1. Ωστόσο, ο Ισπανός με μπρέικ έκανε το 3-2. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα με το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι στο έκτο γκέιμ του τρίτου σετ ισοφάρισε σε 3-3 και ξέσπασε με τον πανηγυρισμό του!



Στη συνέχεια προσπέρασε με 4-3 και έδειξε ότι είναι ολοζώντανος. Έσβησε ξανά μπρέικ πόιντ για το 5-4, αλλά ο Ισπανός σε μια κρίσιμη στροφή της αναμέτρησης έφερε την κατάσταση στο 5-5, κόβοντας και πάλι τα πόδια του Νόλε. Ο Ναδάλ έφτασε σε μπρέικ (6-5) και με άσο έκλεισε το 12ο γκέιμ, που ήταν και ιστορικό.

Έτσι κατέκτησε -μεταξύ άλλων- το Grand Slam 15 χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο και έφτασε τις 100 νίκες (έχοντας μόλις δύο ήττες) στο Παρίσι.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube