Η πέμπτη παρουσία του Γκιγιέρμο Οτσόα σε Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με τρόπο που οι Μεξικανοί δεν είχαν συνηθίσει.

Για να βρει κανείς τον τελευταίο τους αποκλεισμό σε φάση ομίλων, θα πρέπει να πάει πίσω στο 1978 - όταν ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν ακόμα αγέννητος!

Στα 37 του, ο Μέμο μας χάρισε μερικές ακόμη μεγάλες στιγμές. Όπως η απόκρουση του πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην πρεμιέρα. Ή την ηγετική του ομιλία στους συμπαίκτες του πριν το δεύτερο ημίχρονο ενάντια στη Σαουδική Αραβία.

Το επόμενο Μουντιάλ, σε 3,5 χρόνια, θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Μεξικού, των ΗΠΑ και του Καναδά. Μοιάζει ως ο ιδανικός επίλογος για έναν ποδοσφαιριστή που διέγραψε μία γεμάτη καριέρα αλλά ειδικά σε Παγκόσμια Κύπελλα μεταμορφωνόταν.

Τώρα, όλοι αναρωτιούνται αν θα δουν ξανά τον Οτσόα στην παγκόσμια σκηνή. Το 2026, θα είναι 41 ετών. Ηλικία προφανώς προχωρημένη αλλά εν έτει 2022, όχι απαραιτήτως απαγορευτική. Άλλωστε σε τελική φάση Μουντιάλ έχουμε δει τον 45χρονο Ελ Χανταρί, τον 43χρονο Μοντραγκόν και τον 42χρονο Μιλά.

Αν παίζει ακόμα μέχρι τότε, μια θέση στην αποστολή της «τρι» ίσως την έχει ο θρυλικός γκολκίπερ, που μαζί με Ρονάλντο, Μέσι, Μάρκες, Μπουφόν, Γκαγιάρδο, Ματέους και Καρμπαχάλ βρίσκεται στην κορυφή για τις περισσότερες παρουσίες σε αποστολή Μουντιάλ.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube