Είναι εύκολο να αισθανθεί κάποιος τεμπέλης παρακολουθώντας τους καλύτερους αθλητές του κόσμου να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ κάθεται στον καναπέ του και μασουλάει σνακ.

Ωστόσο, νέα μελέτη υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Ειδικότερα, έρευνα από το Πανεπιστήμιο Loughborough, υποστηρίζει ότι μπορείς να χάσεις βάρος απλώς παρακολουθώντας τηλεόραση, όπως μεταδίδει η MailOnline.

Οι θεατές μπορούν να κάψουν έως και 540 θερμίδες σε περίοδο 90 λεπτών, σύμφωνα με την έρευνα.

Για να γίνει κατανοητό το πόσο είναι αυτό, πρόκειται για το ισοδύναμο ενός 45λεπτου τρεξίματος.

Κάψτε θερμίδες με τη «δύναμη του πανηγυρισμού»
Σε συνεργασία με τον Dr Dale Eslinger, έναν αθλητικό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Loughborough, η ομάδα ερευνητών δημιούργησε μια φόρμουλα, που ονομάστηκε «Η δύναμη του πανηγυρισμού».

Πρόκειται για έναν τύπο, που σάς επιτρέπει να υπολογίσετε την ενεργειακή σας δαπάνη όταν παρακολουθείτε αθλήματα στην τηλεόραση και λαμβάνει υπόψη πέντε βασικούς παράγοντες.

Αυτοί είναι:

-το σωματικό σας βάρος,
-ο τρόπος που παρακολουθείτε τον αθλητισμό,
-ο βασικός χρόνος,
-η ένταση του πανηγυρισμού
-ο χρόνος του πανηγυρισμού

Με βάση αυτόν τον τύπο, ένας οπαδός ποδοσφαίρου που ζυγίζει 176 λίβρες (80 κιλά) παρακολουθώντας έναν αγώνα 90 λεπτών ενώ κάθεται και τραντάζεται και αντιδρά έντονα πηδώντας, χτυπώντας τον αέρα με τα δυο του χέρια ή φωνάζοντας για τρία τέταρτα του αγώνα, θα μπορούσε να κάψει έως και 540 θερμίδες.

Αυτό θα μπορούσε να ισοδυναμεί με τρέξιμο 45 λεπτών.

Ένας λάτρης του τένις με το ίδιο βάρος παρακολουθώντας έναν τρίωρο αγώνα ενώ κάθεται και μιλάει, πανηγυρίζοντας σε μέτριο βαθμό, χειροκροτώντας και επευφημώντας συχνά, θα μπορούσε να κάψει έως και 432 θερμίδες, που ισοδυναμεί με 60 λεπτά κολύμπι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!