Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα εναντίον αυτοκινήτου στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε αυτοκίνητο στην περιοχή της Τζενίν, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο της επιχείρησης.

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από τις IDF και τη Σιν Μπετ (σ.σ. την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ), αναφέρεται πως μεταξύ των νεκρών είναι ο Άχμεντ Μπαρακάτ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, και ο Μοχάμεντ Χαουασίν, διοικητής τοπικού βραχίονα της συγκεκριμένης οργάνωσης. Και οι δύο κατηγορούνταν για «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον Ισραηλινών.

Στις εικόνες από το σημείο της επίθεσης, διακρίνεται ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και ένα δεύτερο όχημα που υπέστη μικρές ζημιές.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Μαχμούντ Γκράγιεμπ αποτυπώνεται η στιγμή της επίθεσης σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

«Είδαμε ανθρώπινα μέλη να πετάγονται στον δρόμο», είπε. «Ένας άνδρας και η σύζυγός του, που επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο, σώθηκαν από θαύμα», συμπλήρωσε ο Γκράγιεμπ.

«Ξαφνικά σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο αυτοκίνητό μου. Εξαιτίας της ισχυρής έκρηξης, το αυτοκίνητό μου έπιασε φωτιά», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) o 30χρονος Αμίρ Αλσάμπα, οδηγός του δεύτερου οχήματος.

Από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας αλλά έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του και στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νεκροί σε ένοπλη ενέδρα βαν φυλακών - Ανθρωποκηνυγητό για την αναζήτηση του δραπέτη

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Αναβολή στη δίκη για τη δεύτερη καταγγελία εις βάρος του

19χρονη κατήγγειλε ότι τη μέθυσε και τη βίασε ένα ζευγάρι στην Λαμία

Έφοδος της αστυνομίας στη Νομική Σχολή μετά την άρνηση των καταληψιών να την εκκενώσουν - 27 προσαγωγές

Μύκονος: Βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή Πακιστανών με έναν νεκρό

Μεγάλη συναυλία του «Ολοι μαζί Μπορούμε» για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο στις 4 Σεπτεμβρίου

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Σχολή για εκκένωση κατάληψης αυτή την ώρα – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Ινδία: 14 οι νεκροί από την κατάρρευση τεράστιας διαφημιστικής πινακίδας - Υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι!

«Νάκμπα» σημαίνει «Καταστροφή»: Πώς ξεκίνησε η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση τη δεκαετία του ‘40

Πολύ αυξημένη κίνηση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους - «Πήξιμο» σε Κηφισίας, Μεσογείων, παραλιακή και Κηφισό