Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους πρόσφυγες που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος, ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας μετά τη συμφωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Η καγκελάριος Μέρκελ που δεν κατάφερε να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος απειλούσε με απόσυρση του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Η Μαδρίτη και η Αθήνα δέχθηκαν να «επαναπατριστούν» όσοι πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο στις δύο αυτές χώρες, αλλά θα εντοπίζονται σε γερμανικό έδαφος και στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας. Παράλληλα το Βερολίνο δέχθηκε να εξετάσει περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών αποδεχόμενο εν μέρει έναν αριθμό προσώπων όπως ασυνόδευτα παιδιά και συζύγους, που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, οι «λεπτομέρειες της συμφωνίας θα συμφωνηθούν άμεσα και θα επανεξετάζονται τακτικά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες», ενώ η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες ξεκινά «αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας».

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές