Σαφές μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και όχι μόνο έστειλε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπλοφάρει στις δηλώσεις του και ότι οι ηγέτες της Δύσης θα πρέπει να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Σε ομιλία της στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Χέλμουτ Κολ», η κυρία Μέρκελ τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος εκτροπής είναι πολύ μεγάλος:

«Πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά τα λόγια του Πούτιν. Το να λαμβάνονται τα λόγια στα σοβαρά και να μην απορρίπτονται εξαρχής ως απλή μπλόφα, δεν συνιστά επ’ ουδενί ένδειξη αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά απόδειξη πολιτικής ευφυίας, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση περιθωρίου ελιγμών ή, τουλάχιστον, κάτι εξίσου σημαντικό, στη δημιουργία ενός νέου».

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ, λέγοντας ότι «θα έκανε σήμερα τα πάντα για να προστατέψει και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας και ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πώς θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη