Κλιμακώνεται όλο και περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα από τη συντονισμένη επίθεση των ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του ανώτατου Ιρανού ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και τα επακόλουθα αντίποινα της Τεχεράνης, εγείροντας φόβους η σύρραξη να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κύπρο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι βρετανικές βάσεις σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια, με τις κυπριακές Αρχές να ανακοινώνουν πως αναχαιτίστηκαν δύο drones. Και η Ελλάδα στέλνει δύο φρεγάτες και δύο F-16 στην Κύπρο, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, για να συνδράμουν στην άμυνα της χώρας.

Το Ισραήλ συνεχίζει για τρίτο 24ωρο τα πλήγματα κατά του ιρανικού καθεστώτος, την ώρα που η Χεζμπολάχ -ένας από τους πληρεξουσίους του Ιράν στη Μέση Ανατολή- έχει εμπλακεί και αυτή στον πόλεμο εξαπολύοντας επίθεση κατά βάσης του ισραηλινού στρατού «σε αντίποινα» για τη δολοφονία του Χαμενεΐ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, καθώς η σύρραξη έχει διαταράξει ήδη τις τελευταίες ημέρες τις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς έχουν πληγεί και φίλια προς τις ΗΠΑ κράτη του Κόλπου που θεωρούνταν συνήθως ασφαλή, και έχει επηρεάσει τη ροή του πετρελαίου.

πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube