Διπλό το καλό για την Μπαρτσελόνα!
Με πρωταγωνιστές τους Κόπονεν και τον νεοφερμένο Φαβεράνι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε 89-78 την Αναντολού Εφές και παράλληλα κάλυψε τη διαφορά της ήττας της στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Φινλανδός γκαρντ ήταν και πρώτος σκόρερ για τους Καταλανούς, έχοντας 20 πόντους με 6/8 τρίποντα(!), με τον Βραζιλιάνο σέντερ στο ντεμπούτο του να τους προσφέρει 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από το σύνολο του Περάσοβιτς ξεχώρισαν οι Πολ και Ερτέλ με 25 και 18 πόντους αντίστοιχα.
Φουριόζα μπήκε η Εφές στο ματς (4-9), όμως η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ισορρόπησε την κατάσταση (11-11) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 16-15. Δυνατά μπήκαν οι Τούρκοι και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όπου με ένα 8-0 βρέθηκαν στο +7 (16-23). Η αντίδραση της ομάδας του Μπαρτζώκα ήρθε από την περιφέρεια (30-30), με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 34-33.
Η Εφές διατηρούσε το προβάδισμά της και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (33-40), αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε η… καταιγίδα από την Μπαρτσελόνα. Με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Φαβεράνι, οι Καταλανοί επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και όχι μόνο πέρασαν ξανά μπροστά (50-48), αλλά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +10 (63-53). Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η ομάδα του Μπαρτζώκα πήγε ακόμη και στο +15 (70-55), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν νέο comeback με τον Πολ και να πλησιάζουν στο καλάθι (80-78), στα τρία λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί, το πήρε… προσωπικά ο Κόπονεν, ο οποίος με δικούς του πόντους ξεκόλλησε (85-78) τους «μπλαουγκράνα» και μετά τις καλές άμυνες, ο Κλαβέρ διαμόρφωσε το τελικό 89-78.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 33-34, 63-53, 89-78