Άλλη μία σημαντική διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ανατέθηκε στην χώρα μας.

Πρόκειται για έναν αγώνα της κατηγορίας 420 που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ και υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Αυτός ο αγώνας είναι ο τρίτος από τους 6 συνολικά που θα γίνουν μέσα στο 2019 στα πλαίσια της προώθησης του σκάφους 420 στην Ευρώπη.

Η σχετική καμπάνια ανήκει στην Eurosaf και την διεθνή κλάση 420 και αποφασίστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που είχε διεξαχθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο. Τότε η Ελλάδα είχε θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει τον έναν από τους 6 αγώνες και η ανάθεση έγινε επειδή η κλάση είναι ανεπτυγμένη στη χώρα μας και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Η διοίκηση της ΕΙΟ, μάλιστα, έκρινε σκόπιμο σε αυτόν τον διεθνή αγώνα να διεξαχθεί ταυτόχρονα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Ο πρώτος αγώνας έγινε ήδη στην Ιταλία πριν από ένα μήνα και ακολουθεί άλλος ένας στην Πορτογαλία αρχές Μαρτίου. Μετά την Ελλάδα σειρά παίρνει η Γαλλία και τον τελευταίο αγώνα θα διοργανώσει η Γερμανία. Μένει να οριστεί ο πέμπτος αγώνας της σειράς.

Μετά την ολοκλήρωση των 6 αγώνων θα προκύψει η συνολική βαθμολογία, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα σκάφη σε αγόρια, κορίτσια

και U17 θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Ισπανίας στα τέλη Ιουλίου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube