Το «μήλον της έριδος» της φετινής, καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι αδιαμφισβήτητα ο Κίλιαν Εμπαπέ. Πολλές οι ομάδες που τον διεκδικούν, μία όμως είναι που βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τη «Marca», η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Μονακό για την απόκτησή του. Ωστόσο, ας δούμε κατά πόσο θα βοηθούσε αυτή η μεταγραφή τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο προπονητής των «μερένχες», καλείται να δουλέψει με μια ομάδα γεμάτη από ταλέντα παγκόσμιας κλάσης. Μέχρι τώρα, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Παρ' όλη την επιτυχία που έχει διαγράψει, πολλοί αναρωτιούνται το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί μια νέα ομάδα, η οποία πέρα από τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ, θα περιλαμβάνει και τον Εμπαπέ.

Το πρόβλημα, δεν έγκειται τόσο στο σύστημα 4-3-3 που προϋποθέτει την απουσία ενός από τους κύριους επιθετικούς.

Τι θα συμβεί με άλλους παίκτες όπως ο Ίσκο, ο οποίος απέδειξε ότι ήταν από τους καλύτερους την προηγούμενη σεζόν, ή με τον Μάρκο Ασένσιο, στον οποίο ο σύλλογος έχει εναποθέσει αρκετές από τις ελπίδες του; Ιδού η απορία.

Φυσικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις ακόμα πιο περιορισμένες ευκαιρίες των Ντάνι Θεμπάγιος, Λούκας Βάσκεθ, Ματέο Κόβασιτς.

Στην αρχή του καλοκαιριού, ο Ζιντάν είχε δηλώσει ότι προκειμένου να έρθει ο Εμπαπέ, θα πρέπει να πωληθεί κάποιος από το "BBC".

Τις περισσότερες πιθανότητες είχε συγκεντρώσει παραδόξως ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος μπορεί να διατηρεί μια εξαιρετική σχέση με τον Γάλλο τεχνικό, ωστόσο ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς.

Πλέον, δεν τίθεται θέμα για την αποχώρηση του Ουαλού επιθετικού, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να φύγει και η ομάδα δεν φαίνεται πρόθυμη να τον αφήσει.

Όπως και να 'χει, αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι σίγουρα μία από τις ακριβότερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Μονεγάσκοι, θα εισπράξουν συνολικά το ασύλληπτο ποσό των 180 εκατ. ευρώ και ο παίκτης θα λαμβάνει 7 εκατ. ευρώ ετησίως. Πάει η εποχή που η μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 105 εκατ. ευρώ ήταν η πιο δαπανηρή, πέρασε. Το ποσό αυτό είναι μονάχα… ψίχουλα τώρα.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube