Μετονομάστηκε και επισήμως το πρωί της Δευτέρας στο Κερατσίνι η οδός Παναγή Τσαλδάρη σε «οδό Παύλου Φύσσα». Πρόκειται για το δρόμο όπου ο αντιφασίστας μουσικός δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013.





Την απόφαση είχε λάβει ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

«Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και προσθέτει ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων».



Στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη τελετή της μετονομασίας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με πολλά συγκροτήματα.

Επίσης στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αρη Χατζαστεφάνου.



















Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα