Θα περίμενε κανείς ότι το να πετυχαίνει κανείς 25 γκολ σε μία σεζόν και μάλιστα μέσω μιας ομάδας που δεν επιτίθεται κατά κύματα και δεν την περιμένουν οι αντίπαλες άμυνες στην περιοχή τους, θα αποτελούσαν ένα πειστήριο ότι πραγματικά ένας ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Αυτό, ίσως, να ισχύει για ένα οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά όχι το ελληνικό.

Το περσινό καλοκαίρι και μόλις στα 21 του χρόνια, ο Ευθύμης Κουλούρης φάνταζε ένα χαμένο στοίχημα στην παραγωγική διαδικασία των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Δεν είχε καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ίδιος αντιλαμβανόταν ότι η «φτωχή» χρονιά σε νούμερα που είχε πραγματοποιήσει δεν ήταν αυτή που θα του επέτρεπε να του δοθεί η πραγματική ευκαιρία για τη νέα σεζόν και η αποχώρηση ήταν μονόδρομος.

Για την ακρίβεια, ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε τον Ευθύμη Κουλούρη κατά την περίοδο της προετοιμασίας για να τον βοηθάει στις προπονήσεις, αφού ο αμετακίνητος από την κορυφή της επίθεσης, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν με την αποστολή της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Τσούμπα Άκπομ είχε μόλις αρχίσει να γράφεται στο ρεπορτάζ του «Δικεφάλου».

Ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός, όμως, με μια ωριμότητα που δεν συμβαδίζει με την ηλικία ΤΟΥ ήταν μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων και αυτές τις είχε πάρει με τόσο ισχυρό τρόπο, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο σε κάποιον να τον αμφισβητήσει. Ήθελε να φύγει για να παίξει και αυτό θα συνέβαινε μόνο μέσω του Ατρόμητου. Τότε, οι Νταμίρ Κάναντι και Γιάννης Αγγελόπουλος τον είχαν πείσει μέσω τηλεφώνου για όλο το πλάνο και αυτό τον είχε ψήσει, ώστε να πιέζει ο ίδιος τον ΠΑΟΚ να φύγει ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Περιστεριωτών.

Μερικές φορές για να κάνεις το άλμα στην καριέρα σου, πρέπει να κάνεις δύο και τρία βήματα προς τα πίσω για να πάρεις την απαραίτητη φόρα. Αυτό έκανε και ο Ευθύμης Κουλούρης το περσινό καλοκαίρι. Είναι αμφίβολο τι μπορεί να σκέφτεται και ο ίδιος σήμερα, αλλά ποντάρω στο γεγονός πως σε καμία περίπτωση δεν περίμενε μία χρονιά με 25 γκολ, μία χρονιά που σκόραρε με κάθε τρόπο (κεφαλιές, σουτ εντός και εκτός περιοχής, με το δεξί, με το αριστερό) μία χρονιά που απέδειξε για όσους τον παρακολουθούσαν στενά, ότι δεν είναι απλά ένας επιθετικός για μέσα στο... κουτί, αλλά ένας παίκτης που συνεισφέρει σε όλο το build-up της ομάδας του.

Αν μιλούσε, μάλιστα, κάποιος με τους ανθρώπους του Ατρόμητου για τον νεαρό, έλεγε: «Πιστεύουμε ότι τα 10 γκολ του Ντάουντα τα έχει...». Τελικά, ο Κουλούρης τα έφτασε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη και στο τέλος έφτασε περίπου όσα πέτυχαν μαζί την προηγούμενη σεζόν ο Νιγηριανός, ο Ουάρντα και ο Ντιγκινί μαζί.

Στα αποδυτήρια της πρώην πλέον ομάδας του έγινε ο αγαπημένος, δείγμα των μηνυμάτων που έλαβε μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Τουλούζ, μεταξύ των οποίων και του Γιώργου Μανούσου. Ο έμπειρος επιθετικός του ρίχνει κάτι... χρονάκια στην ταυτότητα, ήταν εν δυνάμει ανταγωνιστές για τις θέσεις στη γραμμή κρούσης, αλλά οι δυο τους «σφράγισαν» μια πολύ δυνατή φιλία.

Σε αυτή τη βόλτα, λοιπόν, στα social media αποκαλύπτεται και το παρατσούκλι που είχε στο Περιστέρι ο Ευθύμης Κουλούρης. Η «Αρκούδα»...

Ο... Κουλουράκος της Τούμπας, έγινε «Αρκούδα», η αγοραστική του αξία από το 1 εκατ. ευρώ έφτασε στα 5 εκατ. μέσα σε περίπου 9-10 μήνες και πλέον είναι έτοιμος να βρει την ποδοσφαιρική του υγεία στη Γαλλία.

Ωραίο παραμύθι, που πριν από έναν χρόνο, στοίχημα ότι ούτε που θα το φανταζόταν...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube