Το Evolve αν μη τι άλλο κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών από την πρώτη κιόλας στιγμή. Και πως θα μπορούσε να μην το κάνει, άλλωστε όταν πρόκειται για τον τελευταίο τίτλο της ομάδας πίσω από το Left 4 Dead, με νέα φόρμουλα ασύμμετρου gameplay που υπόσχεται συναρπαστικές online μάχες τεσσάρων εναντίον ενός.

Με τον καιρό η ανυπομονησία μεγάλωνε - και το δημιούργημα της Turtle Rock Studios «χάραζε» κάτω από τη ζώνη του το ένα βραβείο μετά το άλλο…χωρίς καν να έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μετά από μια αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη πορεία μέχρι τα ράφια των καταστημάτων, το Evolve είναι πλέον εδώ, έτοιμο να παραδώσει αυτό που όλοι περίμεναν. Το κυνήγι ξεκίνησε.

Αλήθεια όμως, αξίζει κανείς να λάβει μέρος; Όπως έγινε γνωστό από την αρχή, το Evolve επικεντρώνεται στο multiplayer, με το υποτυπώδες σενάριο να αποτελεί ουσιαστικά μια αφορμή για τη δράση. Όσοι πραγματικά επιμείνουν, μετά από αρκετά cut-scenes θα μάθουν για τον πλανήτη Shear που βρίσκεται στην άκρη του διαστήματος, όπου και στο μακρινό μέλλον η ανθρωπότητα ιδρύει αποικίες για να εκμεταλλευτεί το φυσικό του πλούτο.

Πολύ γρήγορα ο πλανήτης δέχεται επίθεση από γιγαντιαία τέρατα που έχουν (ασφαλώς) ως μοναδικό σκοπό τους να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κάτι που αναγκάζει τον William Cabot να επιστρέψει στην ενεργό δράση, να συγκεντρώσει μια ομάδα κυνηγών με σκοπό να φυγαδεύσει τους αποίκους και να απωθήσει την απειλή των τεράτων.



Προφανώς γνωρίζοντας τα δυνατά (και αδύναμα) σημεία του, το Evolve δεν χάνει χρόνο να ρίξει τους παίκτες στη δράση, αφού κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ελάχιστα λεπτά, μετά από ένα ιδιαίτερα σύντομο tutorial. Το ασύμμετρο gameplay του τίτλου περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του κυνηγού και του θηράματος, θέτοντας τέσσερις παίκτες-κυνηγούς εναντίον ενός που παίζει το ρόλο του τέρατος.

Ο κάθε κυνηγός έχει το δικό του ξεκάθαρο ρόλο, με κάθε μονάδα να λειτουργεί συμπληρωματικά και να απαιτεί την πλήρη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα αρμονικό και -κυρίως- αποτελεσματικό σύνολο, ενώ στην αντίπαλη πλευρά υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη τεράτων από τα οποία καλείται κανείς να επιλέξει.

Η κλάση Assault είναι η αιχμή του δόρατος και ο υπεύθυνος για την πρόκληση της περισσότερης ζημιάς στο τέρας. Αυτός που αναλαμβάνει τον ρόλο του/της Medic φροντίζει για…το προφανές, ενώ αντίστοιχα ο Trapper αναλαμβάνει την ανίχνευση και την ακινητοποίηση του εχθρού.

Τέλος ο ρόλος Support προσφέρει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του - και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από υποστήριξη των υπόλοιπων μελών, είτε αμυντικής, είτε επιθετικής φύσεως. Για κάθε έναν από τους ρόλους υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες και φιλοσοφία, ενώ αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τους τρεις διαφορετικούς τύπους τεράτων, με τα δικά τους δυνατά και αδύναμα σημεία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube