Διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά που απέκτησε κόντρα στην Τότεναμ και πηγαίνει με αβαντάζ στο Λονδίνο η Μίλαν (1-0)!

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι σκόραρε στο 7΄με τον Μπραχίμ Ντίαθ και αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο στους «πετεινούς» να απειλήσουν την εστία της, πήρε μία πολύ σημαντική νίκη και πλέον θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία και πλεονέκτημα στην αγγλική πρωτεύουσα.

Εξαιρετικοί στο τακτικό κομμάτι οι «ροσονέρι», έσβησαν τον Κέιν και όλη τη γραμμή κρούσης των «σπιρουνιών», με τις αλλαγές του Αντόνιο Κόντε να μην καταφέρνουν να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ιστορικό το γκολ του Ντίαθ, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης της Μίλαν που σκοράρει σε νοκ άουτ παιχνίδι στο Champions League (21 ετών και 336 ημερών), παίρνοντας το ρεκόρ του Κακά από το 2004!

Το ματς

Οι «ροσονέρι» μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με το «καλησπέρα». Στο 7ο λεπτό, ο Τεό Ερναντές έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση, ο Φόρστερ έδιωξε, ο Ντίαθ πήρε το ριμπάουντ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να κάνει μία καταπληκτική επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε, ωστόσο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν και πάλι στη σωστή θέση και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, για το 1-0!



Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο η κεφαλιά του Κέιν στο 13’ δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τον Ταταρουσάνου. Οι Λονδρέζοι απείλησαν ακόμη δύο φορές με το κεφάλι, ωστόσο οι προσπάθειες των Έμερσον (21’) και ξανά του Κέιν (24’) δεν βρήκαν στόχο.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει, κυρίως με στημένες φάσεις, ωστόσο η Μίλαν έκλεισε καλά τους χώρους. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Μίλαν έδωσε την πρωτοβουλία στους Λονδρέζους και προσπαθούσε να απειλήσει «χτυπώντας» στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με το σουτ του Κουλουσέφσκι κόντραρε στα σώματα.

Στη συνέχεια το σύνολο του Πιόλι, αφού διαχειρίστηκε άψογα την πίεση της Τότεναμ, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ρίξει αισθητά τον ρυθμό, κρατώντας μακριά από την εστία της τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε.

Στο 78’ η Μίλαν βγήκε από... το καβούκι της και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της. Αρχικά ο Ντε Κέτελαρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, με τον Πέρισιτς να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεάο έκανε πανέμορφη σέντρα, με τον Τιό να μην μπορεί με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 2-0!



Στα τελευταία λεπτά και με τον χρόνο να πιέζει, η Τότεναμ δεν κατάφερε να βρει τους χώρους για να απειλήσει, με τη Μίλαν να κλείνει υποδειγματικά τους χώρους και να παίρνει τη νίκη με 1-0. Πλέον, πηγαίνει με προβάδισμα πρόκρισης στο Λονδίνο, δείχνοντας πως είναι στο Champions League για να πάει... μακριά!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλούλου, Κίερ, Τιαό, Σαλεμάκερς (77' Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86' Πόμπεγκα), Ερναντέζ, Ντίας (77' Ντε Κετελάρε), Λεάο (90' Ρέμπιτς), Ζιρού

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81' Ντέιβις), Έμερσον, Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι (70' Ριτσάρλισον), Σον (81' Νταντζούμα), Κέιν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολικό ψύχος στην Αστάνα: Μέχρι -22 η θερμοκρασία και αίσθηση… -27 την ημέρα του Καϊράτ-Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με την Καϊράτ

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού για την απευθείας είσοδο στη league phase του Champions League και η σύμπτωση με τη Σαχτάρ

Πώς μπορεί η Σαχτάρ να «κλέψει» το εισιτήριο του Champions League από τον Ολυμπιακό!

«Απλά πες τις ομάδες σωστά»: Επικό γλέντι με Κάραγκερ για Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης

Το επιβλητικό κορεό, οι αντιδράσεις στα γκολ και το ζεστό χειροκρότημα: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Ρεάλ

Με Εμπαπέ η καλύτερη ενδεκάδα της 5ης αγωνιστικής στο Champions League

Ροντινέι για τον... παλιόφιλο Βινίσιους: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο - Δεν τον έπιανα και όχι από θέμα σεβασμού»

Απειλές κατά του Κοτάρσκι – «Είμαστε δίπλα του»

Η πρώτη τοποθέτηση παίκτη της Λίβερπουλ στα social media: «Είναι δύσκολες οι στιγμές…»