Ο Προμηθέας νίκησε 79-71 το Ρέθυμνο στο «Παλατάκι» στο δεύτερο ματς στο φετινό τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» και προκρίθηκε στον τελικό της Τετάρτης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 17-18 για τους Κρητικούς.

Οι Κρητικοί ξέφυγαν με διαφορά στην αρχή της δεύτερης περιόδου με τις επιλογές του Ντέιβις και φτάσαμε στο 32-25. Ο Σαλούστρος βοήθησε τον Προμηθέα να προηγηθεί 42-40 στο ημίχρονο.

Ο Προμηθέας βρήκε το ρυθμό του στην τρίτη περίοδο και διατηρούσε μια διαφορά, την οποία μείωσε το Ρέθυμνο προσωρινά στο -4. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκίκα και το ένα του Σαλούστρου έφεραν το +18 και το +15 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Οι Κρητικοί βελτίωσαν την άμυνα τους στις αρχές της τέταρτης περιόδου και με τρίποντο του Γκάιτον μείωσαν σε 66-73. Ο Προμηθέας βελτίωσε την άμυνά του, έκανε το 77-69 και έφτασε στην τελική επικράτηση.


Δεκάλεπτα: 18-17, 40-42, 55-70, 71-79

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Μυκονιάτης): Ντάνιελς, Ντέιβις 15 (2), Γκάιτον 8 (2), Ντούρχαμ 11, Ράζης 4, Χριστοδούλου 6, Κουπέρης 2, Γλυνιαδάκης 3, Σιγκούνας 3, Ντάνιελ 4, Καλογιαννίδης 5, Κλάντον 10

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Γκίκας 11 (3), Τσαϊρέλης 14 (2), Γερομιχαλός 8, Σανδραμάνης, Κασελάκης 9, Σαλούστρος 9 (1), Κατσίβελης 5, Μέγιερ 6 (1), Μπράουν 5, Λαναράς, Έλις 12, Μαντζούκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Stoiximan GBL: Ματς-σταθμός για την παραμονή στο Μαρούσι και κόντρα της Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός: «Η προκήρυξη προβλέπει αποκλεισμό του Παναθηναϊκού - Ποινή-ρεκόρ στον Τζόουνς για… πρόθεση χειρονομίας»

Λιόλιος: «Ο υπουργός Αθλητισμού να μην αφήνει καμία σκιά, ούτε να επιτρέπει να λασπολογούν δημόσια πρόσωπα»

Ολυμπιακός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για Τζόουνς και Super Cup

Έτοιμος για το ντέρμπι με Ηρακλή ο ΠΑΟΚ - Μπούτσκος: «Μας περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Στο μικροσκόπιο η σχέση Λιόλιου-Προμηθέα μετά την παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Betsson αναλαμβάνει τα αναπτυξιακά τμήματα των ακαδημιών

Παναθηναϊκός AKTOR: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι θέατρο σκιών, ο Λιόλιος κουνάει τις μαριονέτες - Παραίτηση ή αποπομπή»!

Τρεις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ταϊρίκ Τζόουνς για χειρονομία στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό AKTOR για την απουσία του από το Super Cup