Άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού κινούνται σε ρυθμούς Final Four, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μπροστά τους την τεράστια πρόκληση του να καταφέρουν να ανέβουν στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη φορά από το 2013 και τον θρίαμβο του Λονδίνου!
Αρχής γενομένης από τον άκρως απαιτητικό ημιτελικό της Παρασκευής (22/5, 18:00) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να κάνουν το… πρώτο βήμα στο «T-Center», για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση και να περιμένουν στον μεγάλο τελικό τη νικήτρια του ισπανικού εμφυλίου, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια.
Μερικές μέρες πριν από την έναρξη του Final Four και στο πλαίσιο της Media Day των «ερυθρόλευκων» ενόψει του σπουδαίου μπασκετικού event, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Δημήτρη Παπαδήμα, ενόψει της τεράστιας πρόκλησης που έχουν μπροστά τους, εκείνος και οι συμπαίκτες του!
Διανύοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Σέρβος σέντερ τόνισε ότι άπαντες εντός της ομάδας είναι πάρα πολύ πεινασμένοι για να φτάσουν την κατάκτηση του τροπαίου, μίλησε για την πνευματική προετοιμασία εκείνου και των συμπαικτών του, ενώ απάντησε και στο αν η τέσσερις διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες αποτελούν βάρος για την ομάδα, ή έξτρα κίνητρο.
Επιπλέον, μίλησε για τις σταθερά εντυπωσιακές εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και τόνισε ότι ο μεγαλύτερος στόχος του από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ήταν να ανέβει μαζί του στην κορυφή της Ευρώπης!
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το τι είναι διαφορετικό φέτος στον Ολυμπιακό σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν και τι μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα στο φετινό Final Four:
«Εγώ μπορώ να μιλήσω για τις δύο προηγούμενες σεζόν, επειδή τις προηγούμενες δεν βρισκόμουν εδώ. Ουσιαστικά δεν εμφανιστήκαμε, δεν παίξαμε όσο καλά όσο μπορούσαμε στους ημιτελικούς. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας. Πιστεύω ότι φέτος είμαστε πραγματικά πεινασμένοι και πραγματικά έτοιμοι. Έχουμε προετοιμαστεί πνευματικά για αυτό το Final Four, γιατί όλοι εδώ είναι πεινασμένοι και πραγματικά θέλουν να νικήσουν, αφού δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ομάδα που να έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο, κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα που έχει πολύ καλό προπονητή, επιτελείο και παίκτες. Έχουμε έναν πάρα πολύ δύσκολο ημιτελικό μπροστά μας».
Για το αν οι τέσσερις συνεχόμενες αποτυχίες της ομάδας σε Final Four αποτελούν βάρος ή έξτρα κίνητρο για την ομάδα:
«Ήταν κακό για ολόκληρο τον οργανισμό το ότι κάθε χρόνο έφτανε τόσο κοντά, χωρίς να πάρει τελικά το τρόπαιο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, μην ξεχνάμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να φτάσεις μέχρι το Final Four. Είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος το να φτάσεις μέχρι εκεί και είναι μεγάλη επιτυχία αν το καταφέρεις. Πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα, διότι δεν μπορούν πολλές ομάδες να το καταφέρουν αυτό. Να βρίσκονται κάθε χρόνο σε συνεχόμενα Final Four. Είναι ένας μεγάλος στόχος, όμως δεν είναι ο μεγαλύτερος. Όλοι οι οπαδοί και ολόκληρος ο οργανισμός θέλουν να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος στόχος με την κατάκτηση του τροπαίου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε φέτος, για τους κάνουμε όλους περήφανους και χαρούμενους».
Για το τι ρόλο έχει παίξει το πώς έχει χτιστεί ο φετινός Ολυμπιακός και ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο ότι διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του:
«Η διαφορά είναι στον ρόλο που έχω φέτος. Πέρσι ίσως να ήμουν ο back up ψηλός, φέτος έχω λίγο διαφορετική θέση. Επίσης, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται περισσότερο και το προπονητικό επιτελείο έχει περισσότερη πίστη σε μένα. Δεν τρελαίνομαι τόσο για την προσωπική μου απόδοση, γιατί αυτό που πραγματικά θέλω είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, διότι είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει ως τώρα στην καριέρα μου. Αυτόν τον στόχο είχα στο μυαλό μου από τη μέρα που επέστρεψα στον Ολυμπιακό, ότι θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Αν μπορούσα να επιλέξω μια ομάδα με την οποία θα κατακτούσα την Ευρωλίγκα, αυτή θα ήταν ο Ολυμπιακός. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να το πετύχω».
Για το αν το ότι ο Ολυμπιακός θα έχει σχεδόν 10.000 φίλους του στο πλευρό του στο T-Center θα δώσει στην ομάδα την έξτρα ώθηση ή αν θα αποτελέσει έξτρα πίεση:
«Οι οπαδοί μας είναι πάντα… τρελαμένοι και ενθουσιασμένοι όταν πάμε σε Final Four, είναι φυσιολογικό. Περιμένουν τόσα χρόνια για να έρθει η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Για εμένα δεν παίζει τόσο ρόλο σε ποιο γήπεδο γίνεται το Final Four. Όπου και αν διεξάγεται, εμείς πάμε για να πάρουμε το τρόπαιο. Ξέρω ότι στο φετινό οι οπαδοί μας θα προσπαθήσουν να πάρουν όσα περισσότερα εισιτήρια μπορούν για να μας βοηθήσουν. Είδατε ποιο ήταν το αποτέλεσμα με τον τρόπο με τον οποίο μας στήριξαν στα playoffs. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο, για να μας βοηθήσουν και για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».