Η Ελλάδα δεν ανέχεται απειλές πολέμου. Γνώμονας της είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα διεμήνυσε σήμερα προς την Άγκυρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας από το Βήμα της Βουλής.

"Για μας, πρόσθεσε ο κ Δένδιας, είναι αυτονόητος ο τερματισμός των γεωτρήσεων.

Εμείς, υπογράμμισε προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα και στο θέμα αυτό έχουμε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός την άλλη εβδομάδα θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Λευκωσία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ Δένδιας είπε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί με επωφελέστερο τρόπο για την Ελλάδα.

Θα επιδιώξουμε την εμβάθυνση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα άλλα δεν θα δεχτούμε φαινόμενα μη τήρησης των συμφωνηθέντα τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Αλβανία είπε ότι η χώρα αυτή εξακολουθεί να μην έχει υλοποιήσει τις αποχρώσεις απέναντι στην Ελληνική μειονότητα.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά, πρόσθεσε, τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων της μειονότητας.

Ο κ Δένδιας τόνισε επίσης οτι υπάρχουν τώρα όλες οι προϋποθέσεις να γίνουν στενότερες οι άριστες σχέσεις Ελλάδος - Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη