Έβγαλε την αγγαρεία η Σίτι και προκρίθηκε στους «8» του Champions League. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ήταν υπερβολικά χαλαροί μετά το 4-0 του πρώτου ματς και είδαν την ψυχωμένη Βασιλεία να παίρνει τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή 2-1 στο «Etihad».

Οι πολίτες, που είχαν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ζέσους, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Βικί απάντησε στο 17’ με τον Ελιουνούσι και στο 71’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με υπέροχο σουτ του Λανγκ.

Αρκετή γκρίνια στις κερκίδες από τους οπαδούς των γηπεδούχων που περίμεναν καλύτερη εικόνα από τους παίκτες του Γκουαρντιόλα.


Το ματς:



Πολύ καλό ρυθμό είχε το ματς στο «Etihad». Με τα πάντα να έχουν κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, τόσο η Σίτι όσο και η Βασιλεία έπαιξαν αρκετά ελεύθερα και ανοιχτά. Οι πολίτες μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ έπειτα από όμορφη ενέργεια του Σανέ, που έσπασε στον Μπερνάρντο, ο οποίος σέρβιρε στον Ζέσους το 1-0. Οι Ελβετοί δεν φοβήθηκαν την αντίπαλό τους, έβγαιναν αρκετά επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και στο 17ισορρόπησαν με δυνατό σουτ του Ελιουνούσι.

Μετά τα δύο γρήγορα τέρματα ο ρυθμός στο Μάντσεστερ έπεσε αισθητά. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε την κατοχή της μπάλας όμως με εξαίρεση κάποια σουτ, τα οποία κόντραραν, δεν δημιούργησε κάποια καθαρή ευκαιρία στην άμυνα του Βάτσλικ. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας άψογα στο transition κατάφεραν να μην δεχτούν φάσεις αλλά και να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες της Σίτι με τις αντεπιθέσεις τους. Μάλιστα το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να γκρινιάζουν για την εικόνα της ομάδας τους.



Όσο σχετικά ζωηρό ήταν το πρώτο 45λεπτο άλλο τόσο άνοστο ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο «Etihad». Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνέχισαν να τα… ακούνε από το κοινό τους για την έλλειψη πάθους. Από την άλλη πλευρά, η Βασίλεια ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στο πλάνο της και οι παίκτες του Βικί αγωνίζονταν λες και η πρόκριση παιζόταν ακόμη. Έτσι, στο 71’ κατάφεραν να δείξουν στους «πολίτες» πως δεν αστειεύονται και έφεραν τούμπα το ματς έπειτα από φοβερό σουτ του Λανγκ στην κλειστή γωνία του Μπράβο.

Η Σίτι πάντως, παρότι ο Γκουαρντιόλα ήταν έξαλλος, δεν έβγαλε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση. Οι Ελβετοί συνέχιζαν να λειτουργούν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι και με εξαίρεση το σουτ του Ντίας έπειτα από αντεπίθεση-φωτιά στο 81’ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και κατάφεραν να βγάλουν σχεδόν χωρίς πίεση τα τελευταία λεπτά και να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη γοήτρου.



Σίτι (Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Ντανίλο, Στόοουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (66’ Ντίας), Τουρέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φοντέν, Σανέ, Ζέσους

Στον πάγκο: Αγκουέρο, Οταμέντι, Γουόκερ, Ντε Μπρούιν, Ανταραμπιόγο, Έντερσον

Βασιλεία (Βικί): Βάτσλικ, Λαν, Λακρουά, Σουκί, Ριβέρος, Φράι, Ντιέ, Μπουά (68’ Στόκερ), Τζούφι, Ελιουνούσι, Ομπερλέν (74’ Φολφσβίνκελ)

Στον πάγκο: Μανζαμπί, Πετρέτα, Σάλβι, Αγετί, Κάισερ

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς

Γήπεδο: Etihad

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube