Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που είναι πολύ κοντά στον Γιάννη Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Η πρόβλεψη της ΤτΕ είναι ότι θα υπάρξει στη χώρα ανάπτυξη 2,5% το 2017 και ύφεση 0,3% για φέτος. Επιπλέον θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος στο 0,8% του ΑΕΠ, την ώρα που ο στόχος του Μνημονίου είναι 0,5%. «Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα έχουν γίνει ήδη, λίγα μένουν να γίνουν» έλεγε η ίδια πηγή για να συμπληρώσει: «Θα βγούμε από την κρίση, αν φερθούμε έξυπνα».

Η Τράπεζα της Ελλάδος επανέλαβε στους Θεσμούς τη θέση της για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά το 2018 - πρόταση η οποία φέρεται να έχει βρει «ευήκοα ώτα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EΚΤ). Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να απάντησαν πως για το θέμα αυτό υπεύθυνο είναι το Eurogroup,

Για επενδύσεις, άποψη της ΤτΕ είναι πως συνιστούν «κομβικό σημείο για να προχωρήσει η οικονομία» υπό την αίρεση βέβαια ότι προηγουμένως θα λυθούν κάποια θέματα όπως είναι οι άδειες γης.

Ως προς την επιστροφή καταθέσεων η πηγή προσκείμενη στον Γ. Στουρνάρα, σημείωνε ότι η καθαρή επιστροφή καταθέσεων από τις 25 Μαΐου (οπότε ολοκληρώθηκε η προηγούμενη διαπραγμάτευση) έως σήμερα ανέρχεται σε 4,6 δις ευρώ. Τόνιζε δε ότι θετικά κινείται η αγορά των repos.

Με τους θεσμούς συζητήθηκε το θέμα των κόκκινων δανείων, της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης

Άνοιξε ο περιφερειακός στη Θεσσαλονίκη μετά τις εργασίες για το Fly Over