«Κατέβηκα κι έβαλα ειδήσεις, προσπάθησα να πάρω την Ολίβια. Κάναμε πολλά τηλεφωνήματα, μετά καλέσαμε την αστυνομία. Δεν μας βοήθησαν πολύ εκείνη την ώρα πάνω στον πανικό. Είμαι συγκλονισμένη αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω που είναι. Δεν ξέρω καν αν είναι ζωντανή», δήλωνε αμέσως μετά την τραγωδία η Σάρλοτ Σέιμπελ, μητέρα της 15χρονης Ολίβια Κάμπελ.

Λίγες ώρες αργότερα, η τραγική μητέρα της θα μάθαινε αυτό που φοβόταν από την πρώτη στιγμή: Η κόρη της είναι ανάμεσα στους 22 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Η τραγική μητέρα είχε μιλήσει με το παιδί της την ώρα της συναυλίας, λίγο πριν η τραγουδίστρια βγει στη σκηνή: «Περνάω υπέροχα, σε ευχαριστώ πολύ που με άφησες να έρθω, σ' αγαπώ»...  «Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένο μου, πολύτιμο, πανέμορφο κορίτσι Ολίβια Κάμπελ, σε πήρανε πολύ πολύ γρήγορα, πήγαινε να τραγουδήσεις με τους αγγέλους και να συνεχίσεις να χαμογελάς, η μαμά σε αγαπάει τόσο πολύ», έγραψε στα social media.

Η 15χρονη Ολίβια Κάμπελ είναι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης


Εξίσου σπαρακτική και η ιστορία της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσος, της οκτάχρονης Κύπριας που ήταν το πιο νέο θύμα της τραγωδίας. Η μαμά της νοσηλεύεται τραυματισμένη και δεν γνωρίζει ακόμα ότι το γελαστό κοριτσάκι της δεν ζει πια.

Σπαρακτική και η ιστορία της 32χρονης Κέλι Μπρούστερ, η οποία είχε πάει στη συναυλία μαζί με την αδερφή της και την μικρή ανιψιά της. Η ηρωική θεία, την ώρα που εξερράγη ο βομβιστής αυτοκτονίας, αγκάλιασε το παιδί και δέχτηκε εκείνη στο κορμί της τα θραύσματα, που της προκάλεσαν μοιραία για τη ζωή της τραύματα...

Κέλι Μπρούστερ
 Η Abby Mullen είδε την έκρηξη να σημειώνεται λίγα μέτρα μακριά της. «Ανθρώπινο δέρμα και κόπρανα πετάχτηκαν παντού, ακόμα και στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω ένας Θεός ξέρει τί στα μαλλιά μου. Αυτός ο ήχος, το αίμα και όσοι έτρεχαν να σωθούν με μέλη τους και κομμάτια από δέρμα να λείπουν, δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου ούτε από το μυαλό εκείνων που το έζησαν επίσης»

«Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν είμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

«Άρπαξα το χέρι του φίλου μου και τρέξαμε. Είδαμε πτώματα στο έδαφος έξω και στο κτίριο. Υπήρχαν παντού μπάζα και παπούτσια», ανέφερε η Μπέθανι Κίλινγκ μία από τις νεαρές γυναίκες που έζησαν τη φρίκη του Μάντσεστερ.

Ο Άντι βρισκόταν στο φουαγέ και περίμενε τη σύζυγο και την κόρη του όταν έπεσε στο έδαφος από το ωστικό κύμα της έκρηξης. Δήλωσε στο BBC 5 live:

«Όταν σηκώθηκα και κοίταξα γύρω μου υπήρχαν σώματα παντού. Μέτρησα περίπου 20-30 σώματα. Δεν μπορώ να πω αν κάποιοι από αυτούς ήταν νεκροί ή έδειχναν νεκροί»

«Ήταν γεμάτοι αίματα και πολύ σοβαρά τραυματισμένοι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω στην αρένα για να βρω την οικογένειά μου».

Φωτό: Reuters

Την ώρα που πληθαίνουν οι μαρτυρίες από το μακελειό στο Μάντσεστερ, μία μητέρα που βρισκόταν στη συναυλία αναφέρει μία "περίεργη" γυναίκα για την οποία ενημέρωσε την ασφάλεια αλλά δεν δόθηκε προσοχή.

Πρόκειται για την Ντον Γουάντι, η οποία ήταν στο Manchester Arena την ώρα της έκρηξης μαζί με την κόρη της. Η γυναίκα μίλησε στο Sky News για μια γυναίκα που καθόταν δίπλα της και της φάνηκε ύποπτη.

«Δίπλα μας καθόταν μία γυναίκα, η οποία έδειχνε πολύ νευρική όλη τη νύχτα. Κρατούσε ένα σακίδιο και το άφηνε συνεχώς κάτω, άλλαζε θέσεις και γενικά είχε πολύ ύποπτη συμπεριφορά. Κοιτούσε συνεχώς προς το μέρος που τελικά έγινε η έκρηξη και άρχισε γελάει μόνη της» περιγράφει η Ντον και συνεχίζει:

«Ενημέρωσα έναν άνδρα της ομάδας σεκιούριτι για την περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας και μου είπε ότι θα την παρακολουθεί. Ποτέ δεν κινήθηκε εναντίον της».

Η μυστηριώδης γυναίκα εξαφανίστηκε από τον συναυλιακό χώρο λίγο πριν την έκρηξη.

Τα κενά στον τομέα της ασφάλειας φέρνει στο φως μία ακόμα μαρτυρία:

«Δεν μας έλεγξαν όταν μπήκαμε. Μιλήσαμε με κάποιους άλλους φίλους και μας είπαν κι εκείνοι πως κανείς δεν έλεγξε τις τσάντες τους ή κάτι ανάλογο. Πηγαίνω συχνά σε τέτοιες εκδηλώσεις και συνήθως ελέγχουν τις τσάντες για λόγους ασφαλείας τώρα όμως, δεν υπήρχε έλεγχος», δήλωσε ο Κίρον Φέρις ο οποίος ταξίδεψε από το Νιουκάστλ στο Μάντσεστερ για τη συναυλία.

Είδε τον μακελάρη;


Η Emma Johnson πήγε στον χώρ που γινόταν η συναυλία για να παραλάβει την 15χρονη κόρη και τον 17χρονο γιο της. Περίμενε στο φουαγιέ μέχρι να τελειώσει η συναυλία, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Περιέγραψε έναν άντρα με κόκκινη μπλούζα, «πολύ έντονη, που ξεχώρισε στο πλήθος», καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν ροζ, λευκές και μαύρες μπλούζες, τα κλασσικά χρώματα που φορούν οι φανς σε συναυλίες της Αριάνα Γκράντε.

Η γυναίκα, μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, εξήγησε ότι βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την έκρηξη, περιμένοντας τα παιδιά της.

«Όταν άνοιξαν οι πόρτες, λίγο πριν τελειώσει η συναυλία, πολύς κόσμος έφευγε για να γλιτώσει την κίνηση. Εμείς καθόμασταν σε ένα σημείο ώστε να μπορούν να μας δουν τα παιδιά μας. Όλοι φορούσαν τα μπλουζάκια που πωλούνται στις συναυλίες, με συγκεκριμένα σχέδια και χρώματα. Για ένα δευτερόλεπτο, κοίταξα αλλού και είδα κάτι που μόνο ως "πολύ φωτεινό κόκκινο" μπορώ να περιγράψω. Γι’ αυτό ξεχώριζε. Ήταν φωτεινό κόκκινο, με λίγο γκρι. Ήταν πολύ έντονο το χρώμα, μέσα σε τόσο κόσμο. Μέχρι να το δω, έγινε η έκρηξη».



Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube