Με σκέψεις για τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ ξεκίνησε την κυριακάτικη ανασκόπηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ και το Ιράν, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή.

«Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ και το Ιράν, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», όπως επεσήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είχα χθες την ευκαιρία να επαναλάβω τις θέσεις μας στον Ισραηλινό ομόλογό μου, κ. Benjamin Netanyahu, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Τόνισα ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. Η λύση, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να είναι διπλωματική. Υπογράμμισα εμφατικά την ανάγκη για άμεση εκεχειρία στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας».

Ολόκληρη η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού:


Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν οι γονείς της Αγάπης Τσακλίδου και ο αδερφός του Ανδρέα Παυλίδη

Θάνατος Μαζωνάκη: Τι είναι η προποφόλη, το φάρμακο που σκότωσε τον Μάικλ Τζάκσον

Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για την επίθεση στην οδηγό ταξί στη Νέα Ιωνία - Τι υποστήριξε

H Κατερίνα Γαλανού Γενική Διεθύντρια του ΣΚΑΪ 100,3

Video από το ατύχημα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αγρίνιo - Στη ΜΕΘ ο 31χρονος οδηγός

Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ ζητά συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά των δύο γιατρών

Θάνατος Μαζωνάκη: «Μίλησε» το κινητό της γιατρού - Έσβησε συνομιλίες, αναζητούσε στην AI τρόπους επαναφοράς από μέθη

«Το μέλλον στα χέρια σας»: Πρόωρες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Σάντσεθ - Αιχμές για Νετανιάχου

12χρονη σκοτώθηκε από πυροβολισμούς μετά από καβγά για θέση στάθμευσης στις ΗΠΑ

Άγριος διαπληκτισμός στη Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε υπεύθυνο καταστήματος