Οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη σε δικαστές και εισαγγελείς, με την κάλυψη της κυβέρνησης και οι κατηγορίες για τους χειρισμούς Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis εκλαμβάνονται πλέον ως θεσμική εκτροπή με την αντιπολίτευση να κατηγορεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου για προσπάθεια δημιουργίας παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο πρόεδρος των εισαγγελέων τόνισε ότι παρόμοιες ενέργειες αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία και δίνουν την εντύπωση πως χειραγωγείται η Δικαιοσύνη.

"Αυτές οι ενέργειες διακυβεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Η Δικαιοσύνη είναι προπύργιο Δημοκρατίας. "Τόνισε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα ο κος Μιχαηλίδης επεσήμανε την ανάγκη να διευρευνηθούν οι καταγγελίες για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά τις καταγγελίες για πιέσεις στον Νίκο Μανιαδάκη να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Παύλο Πολάκη προκάλεσαν δημοσίευμα στου New york times με τίτλο "Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις ενόψη εκλογών". Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη